Vel 77 prosent av alle hotellrommene i London ble leid ut i februar. Og det til en gjennomsnittspris på nær 130 pund per rom, viser ferske tall fra selskapet STR. Prisene er de høyeste registrert i februar måned på over et tiår.

Og i tillegg kommer både moms og frokost.

Valutasmell i for nordmenn
I tillegg til at prisen i britiske pund øker, blir regningen for norske Londonfarere langt større på grunn av svak krone og sterkt pund. Siden ifjor på denne tiden har pundkursen steget jevnt og trutt  med over 20 prosent fra under ti til over 12 kroner.

Det betyr at gjennomsnittsprisen for et hotellrom i London nå har passert 1500 kroner. Losjiinntekt fordelt på alle tilgjengelige rom (såkalt revpar) var på 100 pund  i februar - altså vel 1200 kroner. Og STR regner med at revpar vil øke ytterligere med over tre prosent i år grunnet både nye prisøkninger og større vekst i etterspørselen enn i tilbudet av nye rom.

Til sammenligning var belegget i Oslo ifjor på under 65 prosent, gjennomsnittsprisen (uten moms og frokost) 946 kroner og revpar på vel 600 kroner. Med andre ord er det nå i gjennomsnitt over 50 prosent dyrere å bo på hotell i London enn i Oslo.

 

Les også:
Pusset på seg underskudd

Underskudd på bordet  

Nå er priskrigen i gang - og hit kan du reise for 149,-  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.