Har du et svært romslig feriebudsjett kan du nå svi av 30.000 kroner dagen på nyeste nytt innen ferietrender: Fly-cruise.

Hotellkjeden Four Seasons står bak det mest luksuriøse alternativet: En jordomreise med prislapp 119.000 dollar per person, eller cirka 717.000 kroner.

Første "cruise" gjennomføres over 24 dager i februar/mars 2015, med start i Los Angeles i USA og endestasjon London. Inkludert i prisen er hotellovernattinger på Hawaii, Fransk Polynesia, Sydney i Australia, Bali, India og Tyrkia, skriver check-in.dk.

Det er et luksusinnredet Boeing 757-fly som settes inn på ruten. Normalt er det plass til 230 passasjerer i et slikt fly, men i denne versjonen er det kun 52 seter. God plass, med andre ord. Her tilbys de reisende skinn-flatbeds og moderne toaletter, wifi-tilgang og hotellmedarbeidere som blant annet står for spa-behandlinger og ettermiddagste.

Har du ikke råd til en slik førsteklasses tur i luften med mellomstopp på luksuriøse hoteller, er det flere reiseoperatører som har kastet seg på trenden:

Luksus til lavpris

For "bare" 70.950 dollar, eller 427.000 kroner, er det mulig å ta en luksusreise til "lavpris" med Smithsonian Journeys eller National Geographic Expeditions.

Flyet er også med Smithsonian Journeys (Thomson Airways) et Boeing 757-fly, men på denne turen tar det 78 passasjerer. Reisen starter i Orlando i Florida og går via Peru, Påskeøya, Samoa, Australia, Kambodsja, India, Tanzania, Jordan og Marokko - før retur til Florida.

National Geographic bruker også Thomson Airways og tar samme pris på en tilsvarende reise, men med utgangspunkt i Washington D.C.

 



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.