Myndighetene fraråder reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige på grunn av koronakrisen. Derfor er nordmenn bedt om å planlegge for norgesferie i år.

I en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Finn reise svarer tre av fire nordmenn at de planlegger å ta ut sommerferie i år. 73 prosent av dem vil reise på norgesferie.

– Reisebransjen har vært særdeles hardt rammet av koronakrisen. Men fordi mange nordmenn nå skal tilbringe sommeren i Norge, ser vi at interessen for feriereiser rundt om i landet har tatt seg voldsomt opp, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn reise.

Flest vil til Lofoten

I en annen undersøkelse som er gjennomført av Norstat på vegne av ABC Nyheter , svarer tre av ti nordmenn at de vil dra til Lofoten i sommer.

– Det betyr veldig mye for oss at mange nordmenn vil komme til Lofoten, sier ordfører Frank Johnsen (Sp) i Vågan kommune.

– Vi har et reiseliv som har ligget nede siden 12. mars. Vi har avlyst mange festivaler. Vi har store mengder hoteller og reiselivsanlegg som står tomme. Vi er veldig positive til å ta imot turister, sier ordføreren.

Hytter på Sørlandet

I Finn-undersøkelsen havner Lofoten på førsteplass over nordmenns drømmedestinasjoner i eget land. På annenplass havner Nord-Norge generelt, mens Svalbard havner på en tredjeplass.

Sørlandet havner på fjerdeplass, og mange planlegger å leie hytter langs kysten i sommer. Særlig er områdene rundt Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Risør og Arendal populære.

– Så populære at mange av hyttene ble fullbooket allerede tidlig i april, sier Berge i Finn reise.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.