Oppdatert fredag 19. januar kl. 11: DN skrev torsdag 18. januar at Facebook-gründer Mark Zuckerberg hadde kjøpt den norskbyggede luksusyachten «Ulysses». Dette avvises av Facebook. Denne artikkelen er nå oppdatert.

Ifølge tyrkiske Hürriet Daily News hadde Mark Zuckerberg kjøpt den norskbygde yachten «Ulysses» fra den newzealandske milliardæren Graeme Hart.

Kjøpesummen var ifølge avisen ukjent, men Zuckerberg skulle ha fått avslag på et opprinnelig bud på godt over 100 millioner dollar.

Nå avvises nyheten av Facebook.

– Mark Zuckerberg har IKKE kjøpt en yacht, nei, skriver kommunikasjonssjef for Facebook i Norden, Peter Münster, i en epost til DN.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har likevel ikke overtatt den norskbyggede yachten «Ulysses».
Facebook-sjef Mark Zuckerberg har likevel ikke overtatt den norskbyggede yachten «Ulysses». (Foto: Nam Y. Huh/AP/NTB Scanpix)

Bygget i Ulsteinvik

Det 107 meter lange lystfartøyet det er snakk om ble bygget for Hart hos Kleven i Ulsteinvik og ble overtatt i 2014.

Yachten ble ifølge avisen nå solgt videre komplett med helikopter, mindre ekstrabåt og en firehjulsdreven bil om bord. Men Facebook avviser altså at det er Zuckerberg som den eventuelle kjøperen.

Luksusyachten «Ulysses» ble opprinnelig kjøpt av newzealenderen Graeme Hart.
Luksusyachten «Ulysses» ble opprinnelig kjøpt av newzealenderen Graeme Hart. (Foto: Kleven)

Kleven Verft har vært mest kjent for å levere spesialfartøyer til olje- og fiskeribransjen. Men ved overleveringen i 2014 uttrykte konsernsjef Ståle Rasmussen også håp om å kunne kapre et nytt marked innen luksussegmentet.

Dette har ikke materialisert seg særlig dersom man ser på selskapets egenpresentasjon av årets og kommende byggeprosjekter. Der er det offshore, fisk og ferge som dominerer. I tillegg kommer to nye ekspedisjonsskip for Hurtigruten – trolig med noe mindre plass og bekvemmeligheter per passasjer enn «Ulysses». (Vilkår)

Se trailer: «Menn skal ikke gråte»
Intenst kammerspill. En gruppe veteraner søker å komme over traumene etter krigen i Jugoslavia. Ikke alt går helt som planlagt.
02:33
Publisert: