–Man kan venne seg til dette livet på øverste hylle, ikke sant?

Bjørkebladene har for lengst falt til jorden og snøgrensen nærmer seg styggfort Skigaarden i 1013 meters høyde i Hemsedal idet investoren Erik Teigen (46) stolt viser frem første byggetrinn av det nye prosjektet i Hemsedal. Det består av en gigantisk underjordisk parkeringskjeller, de første leilighetene som er i ferd med å bli ferdige og ikke minst fellesområdene med vip-klubb, restauranter og barer.

– Ja, det er litt galskap i dette. Men vi har full kontroll, bygger stein på stein og gjør alt skikkelig, sier han.

Milliardprosjekt

25 av 32 leiligheter i første byggetrinn er solgt, de billigste på 60 kvadratmeter til 3,5 millioner. I tillegg har Teigen solgt unna syv hyttetomter like ved for 4,2 millioner kroner stykket.

KONJAKKEN AVGJORDE. Det var da Trond Moi (til venstre) fikk se – og smake på – konjakksamlingen i hyttekjelleren til investoren Erik Teigen, at Moi ble overbevist om storsatsingen i Hemsedal. Foto: Tomm W. Christiansen
KONJAKKEN AVGJORDE. Det var da Trond Moi (til venstre) fikk se – og smake på – konjakksamlingen i hyttekjelleren til investoren Erik Teigen, at Moi ble overbevist om storsatsingen i Hemsedal. Foto: Tomm W. Christiansen (Foto: Dagens Næringsliv)
– Alt vi får inn går til bygging av infrastruktur. Jeg tar ikke ut en krone. Det blir en egen landsby her oppe. Uten biltrafikk. Med alpinløype som går rett gjennom tunet, sier Teigen.

– Hvor mye har du investert så langt?

– Det har jeg ikke turt å regne på. Men det er minst 150 millioner.

– Og når anlegget er fullt utbygget?

– Det vil jo ta noen år. Vi skal bygge tilsammen 40.000 kvadratmeter. 19.000 kvadratmeter leiligheter, 11.000 kvadratmeter for utleie og 10.000 kvadratmeter parkering og fellesarealer. Du kan jo regne?

– Over en milliard?

– Det blir jo fort det, ja.

LANDSBY MIDT I BAKKEN. Skigaarden har en underjordisk parkeringsgarasje og kommer til å bestå av 40.000 kvadratmeter med leiligheter, restauranter, barer og en vip-klubb.
LANDSBY MIDT I BAKKEN. Skigaarden har en underjordisk parkeringsgarasje og kommer til å bestå av 40.000 kvadratmeter med leiligheter, restauranter, barer og en vip-klubb.
Restaurantkjeden Bølgen & Moi skal drive alt av servering av mat og drikke i anlegget. Her blir det gourmetrestaurant, burgerbar, kafé, pizzeria, stor afterski og altså vip-avdeling på over 450 kvadratmeter kun for medlemmer. Allerede 13. desember blir det åpningsfest.

Konjakken avgjorde

– Jeg var veldig skeptisk i starten, sier Trond Moi (44), som sammen med Toralf Bølgen (58) eier Bølgen & Moi-konsernet.

– Vi har aldri gjort noe på fjellet før. Men vi har jo en sommersesongrestaurant på Verftet i Ny-Hellesund vest for Kristiansand. Og jeg så at her kan vi få til samdrift med motsatt sesong. Men det var først da jeg kom opp hit og fikk oppleve naturen, og ikke minst Erik Teigens fantastiske konjakksamling, at jeg skjønte at vi bare måtte gjøre dette. Det er sjelden jeg møter så utrolig dedikerte folk, sier Moi.

Kunstnerdrahjelp

Møtet var det kunstneren Per Fronth (50), som også var og er sentral i Verftet i Ny-Hellesund, som sørget for.

– Teigen hadde hørt om Verftet og tenkte først kun på meg som kunstner. Men jeg ville gjerne arbeide mer med Bølgen & Moi. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg måtte jobbe ganske aktivt en god stund før de ble med opp hit, sier Fronth.

Vip-klubben Heimatt er Teigens kongstanke. Dette er noe helt nytt i den norske fjellheimen. Med medlemspris på 5000 kroner i året (det dobbelte for familier) kan medlemmene blant annet tøfle inn i konjakk­rommet og slappe av. Klubben fikk 130 medlemmer etter et pr-stunt med tilbud om halv pris sist påske. Fremover vil det kun være leilighetskjøpere som får tegne medlemskap.

Vipmedlemskap

En av dem som benyttet tilbudet er Andreas Rødven (69), den mangeårige generalsekretæren i Alpinanleggenes Landsforening, som blir pensjonist til nyttår.

– Jeg velger å satse mine pensjonistkroner der. Dette anlegget løfter attraksjons­verdien for det norske alpinproduktet både nasjonalt og internasjonalt. Hemsedal har kanskje hatt et litt harrystempel. Nå blir det mye mer Geilo, sier han.

– Så håper jeg bare han ikke slipper opp for penger før det er ferdig, legger han til.

– Det kan han ta med ro. Ja, dette koster, men vi har kontroll, lover Teigen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.