– Vi har klart å skape vekst og etterspørsel i en sesong som tidligere nærmest lå brakk turistmessig, sier Cathrine Pia Lund i Innovasjon Norge til NRK.

Utenlandske gjestedøgn i Nord-Norge om vinteren har økt med 378 prosent siden 2006. Det var samme år som Innovasjon Norge og deres partnere begynte å markedsføre nordlyset.

Troms har hatt den største økningen siden 2006, mens Finnmark har hatt den minste økningen i Nord-Norge.

– Utfordringene ligger i å få folk til å reise videre også fra Tromsø. De fleste som kommer fra Europa, USA eller Asia synes at Tromsø er langt nok å reise til, sier daglig leder Trygve Nygård i reiselivsbedriften Glød som blant annet tilbyr nordlysjakt.

Selv om Finnmark har den minste økningen i volum av de nordnorske fylkene, er det like viktig å ha lønnsomme gjester, mener reiselivssjef Hilde Bjørkli i NordNorsk Reiseliv.

– Nordlysturister er definitivt lukrative turister. Vinterturister legger mer igjen per hode enn den tradisjonelle sommerturisten, sier hun.

Les også: Munch-verk sikter mot halv milliard

Venter tre nye år med kraftig boligprisvekst dn+

Se DNtv:
Se trailer: «Ikke kall meg sønn»
01:48
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.