Onsdag ettermiddag var Petter Stordalens kriserammede hotellkjede, Nordic Choice Hotels, i et Skype-møte med arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen for å diskutere permitteringsordningen og muligheten for å forlenge denne til 52 uker.

Hotellkjeden ba regjeringen om å forlenge permitteringsordningen i et brev DN nylig omtalte.

Choice fikk tilbud om å møte statsråden for å diskutere dette 31. august, noe de mente var altfor sent, ettersom de har varslet en nedbemanningsprosess allerede fra 1. august. Dermed ble møtet fremskyndet til 1. juli.

– Vi har hatt et godt møte med Nordic Choice i dag. Foreløpig har regjeringen utvidet permitteringsperioden ut oktober. Vi har både tidligere og i møtet i dag vært tydelig på at vi er innstilt på å utvide permitteringsperioden ytterligere dersom situasjonen på arbeidsmarkedet er like krevende i august, skriver Røe Isaksen i en e-post til DN etter møtet.

Sier ikke opp i sommer

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, skriver i en uttalelse at han opplevde møtet med departementet som konstruktivt.

Eier Petter Stordalen og administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth føler seg trygge på at permitteringsordningen vil utvides i august, og kommer ikke til å si opp ansatte i sommer.
Eier Petter Stordalen og administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth føler seg trygge på at permitteringsordningen vil utvides i august, og kommer ikke til å si opp ansatte i sommer. (Foto: Mikaela Berg)

– Vi fikk lagt frem vår situasjon og vår bekymring for våre ansatte, og opplevde å bli møtt med forståelse for at reiselivsbransjen er blant de hardest rammede i krisen. Vi håpet selvfølgelig på en løfte om at regjeringen vil forlenge permitteringsordningen utover 31. oktober, noe vi dessverre ikke fikk, men vår oppfattelse av det som ble signalisert i møtet gjør oss trygge på at ordningen blir utvidet i august, sier Silseth og legger til:

– Selv om vi helst skulle hatt forutsigbarhet, så gjør vi ikke noe aktivt rundt oppsigelser i sommer. Samtidig må vi likevel gjøre de forberedelser som trengs om permitteringsordningen ikke blir utvidet og vi må starte med omfattende oppsigelser i august.

Nytt hotell og ny klesstil på Petter Stordalen. Begge har en historie
Petter Stordalen viser vei til generaldirektoratet på sitt nye hotell i København. – I begynnelsen av mars var det perioder jeg ikke sov spesielt bra.
02:10
Publisert:

– Lar usikkerheten få bre seg

Merethe Sutton, konserntillitsvalgt i Nordic Choice Hotels, var også til stede under møtet. Hun sier at hennes kolleger kunne trengt et tydeligere budskap på vei inn i sommeren.

– Mange vil ha noen usikre uker i vente hvor de ikke vet om det venter en oppsigelse i august. Jeg er glad for at vi blir lyttet til, men når to av partene i det unike samarbeidet vi har tradisjon for i Norden er enige, er det uforståelig at den siste parten lar usikkerheten få bre seg blant de ansatte i hotellbransjen, skriver hun i uttalelsen.

– Vi har veldig mange kolleger uten formell kompetanse, med begrenset språkkunnskap, mange med hull i cv-en eller andre utfordringer som gjør at de stiller bakerst i ledighetskøen om det blir oppsigelser. Det er disse kollegene vi sammen frykter faller ut av inkluderingsdugnaden om forlengelsen ikke kommer, sier Sutton.

Tirsdag formiddag ble det kjent at Scandic nedbemanner med 1000 årsverk, som følge av de økonomiske konsekvensene av koronakrisen.

Stordalen ble spurt om konkurrenten var tidlig på avtrekkeren da DN besøkte hans nye hotell i København tirsdag:

– Jeg tenker at disse tingene kan omgjøres om myndighetene er raske på avtrekkeren. At Scandic kom og sa opp 1000 stykker er bare forsmaken på hva som vil skje.

Tidligere har Stortingets presidentskap sagt nei til å avbryte Stortingets ferie for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.