Agder og Nordland hadde størst økning, mens nedgangen var størst i Oslo og Vestland.

Overnattingsstatistikken til Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det samlet var 6,4 millioner overnattinger på norske hoteller, campingplasser og utleiehytter i juli.

På grunn av koronasituasjonen var det en kraftig endring fra utenlandske til norske overnattinger. Antall norske overnattinger økte nemlig med hele 39 prosent, mens utenlandske overnattinger falt med hele 79 prosent.

Oppfordringen fra regjeringen om å legge årets ferie til Norge ble fulgt av de aller, aller fleste. Det viser SSB-tallene tydelig. Norske overnattinger på hotell økte med 35 prosent, på campingplasser med 40 prosent, og på hyttegrender og vandrerhjem med 65 prosent.

Hotellbransjen slet likevel mest. Flere hoteller var stengt, og særlig dem som tradisjonelt har flest utenlandske gjester, fikk problemer.

Det var i alt 9 prosent færre overnattinger på norske hotell i juli i år sammenlignet med samme periode i fjor. Utenlandske overnattinger gikk ned med hele 83 prosent.

På Svalbard ble antall hotellovernattinger redusert med 51 prosent og i Oslo med 47 prosent. I Agder og Møre og Romsdal økte antall hotellovernattinger med henholdsvis 25 og 19 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.