Over 14.000 er spurt om sine sommerplaner hos Norsk koronamonitor fra Opinion. 82 prosent tror at sommerferien blir i Norge. Kun 6 prosent sier nei til dette, mens resten vet ikke.

Samtidig viser koronamonitoren at andelen av nordmenn som ønsker seg den etterlengtede vaksinen, øker markant. I mars sier 85 prosent at de vil ta vaksine. Kun 7 prosent sier nei.

– Ønske om å ta vaksine øker raskt og kraftig i befolkningen. Tilliten til tempoet på vaksineringen går samtidig motsatt vei, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Vaksiner vil kanskje aldri helt knekke koronaviruset
Millioner har fått koronavaksinen, men man vil kanskje ikke oppnå flokkimmunitet i nær fremtid.
01:01
Publisert:

19 prosent sier de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektiv, mens 60 prosent svarer nei. Tilliten er altså på bånn. Andelen i befolkningen som har tillit til tempoet, er 12 prosentpoeng under februar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.