Statistisk sentralbyrås julitall for hotellene viser samme tendens som i juni. Færre utlendinger overnattet på norske hoteller, og nedgangen er særlig stor i Oslo og i reiselivsfylket Hordaland mens Nord-Norge hadde en liten økning.

Flere med bobil

I sum hadde norske hoteller 2,6 prosent færre utenlandske overnattinger i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor. Men samtidig viser tallene at norske overnattinger økte med 4,7 prosent. Økningen kommer i Sør-Norge, mens Nord-Norge, som ikke fikk ta del i det strålende sommerværet, hadde en samlet nedgang i antall norske hotellovernattinger på hele 11 prosent.

I sum endte dermed juli med snaut to prosent flere overnattinger på hotellene enn i juli i fjor. Tallene viser samtidig at det var noen flere utenlandske overnattinger på campingplassene, særlig i egne bobiler, slik at totalbildet inkludert både hotell, camping og hyttegrender endte i pluss.

Færre kinesere

Etter flere år med kraftig økning i antall kinesiske hotellovernattinger, er det nå en betydelig nedgang. Tallene for juli viser vel 13 prosent færre overnattinger. Også store markeder som Storbritannia (minus 18,8 prosent) og Sverige (minus 14 prosent) utviklet seg negativt mens de to største utenlandsmarkedene for hotellene, Tyskland og USA, økte med henholdsvis 3,4 og 15,7 prosent, viser tallene fra SSB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mens boligprisene var i ferd med å doble seg, dukket «ninja-lånene» opp
Så skjedde det stikk motsatte av det systemet trengte.
01:45
Publisert: