Neste onsdag og torsdag skulle en rekke toppledere fra shipping, energi og oljesektoren møtes i Oslo til konferanse i regi av storbanken DNB. Konferansen, som skulle arrangeres for 13. år på rad, hadde 890 påmeldte deltagere.

På programmet sto foredrag av en rekke norske og utenlandske toppledere, blant dem Øyvind Eriksen i Aker, Frode Jensen i National Oilwell Varco, Erik Haugane i Okea, Simen Lieungh i Odfjell Drilling og Karl-Petter Løken i Kværner.

Kø av kanselleringer

Andreas Nyheim, kommunikasjonsrådgiver i DNB, skriver i en epost til DN at banken beklager ulempene avlysningen medfører for investorer, selskaper og andre inviterte.

«Bakgrunnen for avlysningen er koronaviruset og anbefalinger om å ta nødvendige forholdsregler for å unngå spredning av viruset», skriver Nyheim.

«Energy & Shipping-konferansen samler investorer og selskaper fra en rekke land. Utviklingen de siste dagene har ført til en rekke kanselleringer og spørsmål fra selskaper og investor. DNB har fulgt situasjonen tett, og vi registrerer at stadig flere bedrifter utsetter reiser som ikke er strengt nødvendige. Usikkerheten knyttet til mulig spredning av viruset er fortsatt høy. For å ta nødvendige forholdsregler ser vi oss nødt til å avlyse konferansen. Vi lover at vi kommer sterkt tilbake, men når og i hvilken form må vi komme tilbake til», skriver han.

Brorparten av de tilreisende skulle bo på enten Hotel Continental, The Thief eller Amerikalinjen.

Nina Brandager ved Hotel Continental skriver i en sms fredag formiddag at hotellet så langt har mottatt kansellering av 13 reservasjoner for to- og tredagers opphold i forbindelse med DNB-konferansen. Wilhelm Hartwig på Amerikalinjen skriver «6 rom hos oss. Minimal impact for now» mens The Thief ikke ønsker å oppgi antall kansellerte rom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.