Airbnb annonserte tirsdag et permanent, globalt forbud mot «forstyrrende fester og arrangementer», ifølge CNBC. Såkalte «festhus» omfattes også av forbudet. Dette er hus som er blitt booket i den hensikt å arrangere et stort arrangement for kun én kveld.

Det midlertidige forbudet oppsto som en konsekvens av koronapandemien. De skriver selv på egen nettside at forbudet har gått fra å være et folkehelsetiltak til å bli et grunnfjell innenfor deres retningslinjer til støtte for deres verter og deres naboer.

Gjester som begår regelbrudd kan ilegges straff som varierer fra suspendering av konto til full fjerning fra delingsplattformen. I 2021 ble 6.600 gjester suspendert fra Airbnb for brudd på deres partyretningslinjer.

Airbnb er ned 40 prosent i 2022, og dagens aksjekurs er ned 1,8 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.