711 hotellrom over 13 etasjer med en pris på 1,2 milliarder kroner. Det er hva eiendomsutvikler LAK Real Estate Oy og Nordic Choice Hotels skal åpne på Helsingfors flyplass Vantaa i 2023. Kontrakten ble signert mandag, ganske nøyaktig én måned etter at Petter A. Stordalen la over én milliard kroner på bordet og kjøpte den finske luksus- og livsstilskjeden Kämp Collection Hotels fra private equity-fondet Capman.

Hotellprosjektet, som egentlig omfatter to hotellkonsepter, er det største i Finland og blir direkte tilknyttet flyterminaler og togstasjon.

– Vi har forelsket oss i Finland og Helsingfors. For Nordic Choice Hotels er dette et spennende eventyr som så vidt har startet. Disse hotellene vil passe perfekt inn i vår visjon om å overgå folks forventninger. Nå som vi tilfører noe nytt til markedet, er jeg sikker på at dette vil bli nok en suksessfull utvidelse av våre produkter i det finske markedet, skriver Petter A. Stordalen i en pressemelding fra Nordic Choice Hotels.

Petter Stordalen.
Petter Stordalen. (Foto: Gunnar lier)

– Prosjektet er også av stor betydning i nasjonal skala. Flyplassbyen Aviapolis er en av Finlands raskest voksende kontorområder. Hotellet vil bidra til områdets utvikling ved å tilby overnatting og konferansefasiliteter av høy kvalitet og med internasjonale standarder, sier Mikko Räsänen, styreleder hos LAK i den samme pressemeldingen.

Byggingen av hotellene starter over nyttår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.