– De som hevder at krisen er over, vet ikke hva de prater om. Det vi har sett så langt er bare begynnelsen.

Det skriver investor og hotelleier Petter Stordalen i et debattinnlegg i den svenske avisen Aftonbladet lørdag.

– Neste år kommer det virkelige blodbadet, varsler Stordalen.

Hotelleieren skriver at han er svært bekymret for besøksnæringen, og hvordan bransjen rammes av restriksjonene.

– Håpet om at høsten skulle innebære mindre restriksjoner og dermed muligheter for inntekt, har de siste ukene blitt brutalt knust. Hvis ingenting skjer kommer 2021 til å være året med massedød blant selskapene, og masseledighet blant unge mennesker, skriver Stordalen i innlegget.

Krever full kompensasjon

Stordalen krever at enhver ny restriksjon i Sverige møtes med full kompensasjon for inntektstapet dette fører til.

– Kort sagt: Enhver form for restriksjon, må komme med et statlig plaster som stopper den akutte blødningen, skriver han videre.

Stordalen eier Nordic Choice Hotels, et av Nordens største hotellkonsern.

Hotellkjeden har til sammen over 200 hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Baltikum. I årsrapporten for 2019 oppga selskapet å ha 37.103 rom og 17.000 ansatte.

Nordic Choice er blitt hardt rammet av koronakrisen. Hotellkjedens eierselskap Strawberry Group mottok 131 millioner kroner i kontantstøtte fra mars til juli.

Har startet med oppsigelser

I slutten av oktober ble det kjent at Nordic Choice har sagt opp et ukjent antall av hotellkjedens ansatte.

– Etter at de nye restriksjonene kom, er det kroken på døren for mye, nå ser det stygt ut, uttalte tillitsvalgt i Nordic Choice Merethe Sutton til DN.

– Når man vet at man har gjort det man kan for å følge smittevernregler, så er det faktisk veldig bittert. Jeg skjønner at folk er lei av å sitte hjemme, men hvis folk gir blaffen i smittevernreglene blir vi arbeidsledige. Vi kan ikke drive hotell uten inntekter sa Sutton til DN.

Etter at Oslo og Bergen kommune i starten av november innførte de strengeste smitteverntiltakene siden mars, har situasjonen for hotellkjedene blitt enda verre. Morten Thorvaldsen, konserndirektør i Thon Hotels, sa til DN at hotellkjeden er nødt til å gå til full permittering. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.