Det skriver svenske SVT.

Forbudet inntreffer søndag, og hotellet holder åpent frem til 5. april.

– Vi mener vi kan ha trygg og sikker drift frem til påske, men i påskeuken øker trykket skikkelig, hvilket gjør at vi vurderer at vi ikke kan holde åpent ut ifra de nye anbefalingene som er kommunisert fra folkehelsemyndighetene, sier hotellets direktør, Eva Ottosson Rask, til SVT.

Dermed stenger luksushotellet med sine 112 rom, restaurant og spa. Planen er å åpne igjen den 8. mai, når skisesongen er over.

– Mange som er syke

Flere av de ventede gjestene har allerede avbestilt sine opphold.

– Det er mange som er syke eller er urolige for å bli det. Men til tross for dette hadde vi ganske godt belegg i påsken, da vi fattet denne beslutningen, sier hotelldirektøren til SVT.

Gjestene som hadde planlagt å tilbringe påsken i Åre får nå tilbud om å booke om, eller pengene tilbake.

Luksushotellet ble bygget i 2008, og kostet 730 millioner kroner å ferdigstille – inkludert kraftige budsjettoverskridelser. Da finanskrisen smalt måtte de nederlandske eierne trekke seg ut, og Petter Stordalen kuppet hotellet for 200 millioner svenske kroner.

– En helt, helt forferdelig situasjon

DN har i helgen skrevet om hvordan Petter Stordalen forsøker å redde sitt internasjonale og gjeldstyngede reiselivsimperium gjennom koronakrisen som har fjernet nesten alle gjestene over natten.

– Det er en helt, helt forferdelig situasjon. Alt jeg har jobbet for, for menneskene, kulturen … Vi gjør alt vi kan for å få dette til, sier Stordalen i intervjuet.

Da DN anmeldte Copperhill Mountain Lodge i forbindelse med påskeseseseongen for tre år siden, fikk de luksuriøse, men dyre rommene skryt, mens spaopplevelsen ble beskrevet som et «mageplask».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.