Det opplyser bostyrer Egil Hatling til DN.

– I går kveld ble vi enige om de to siste hotellene i Norge, sier Hatling.

De to gjenværende hotellene i Maribel-konsernet, First Hotel Marin i Bergen og First Hotel Victoria på Hamar, blir overtatt av henholdsvis av Choice-kjeden, som eies av Petter Stordalen, og Adolfsen-brødrenes hotellselskap Norlandia.

Petter Stordalen virker nå å være på offensiven. Hotellkjøpet i Bergen står i sterk kontrast til hans tidligere uttalelser om at han har tapt én milliard kroner på egen hotelldrift som følge av koronakrisen.

I forrige uke kom nyheten om Stordalen får inn 1,5 milliarder kroner fra salget av hotelleiendommen Kungsholmen i Stockholm.

Choice-kjeden har kjøpt First Hotel Marin, som ligger rett ved Bryggen i Bergen.
Choice-kjeden har kjøpt First Hotel Marin, som ligger rett ved Bryggen i Bergen. (Foto: Ole Erik Klokeide)

Leieavtale på 15 år

– Dette er et fantastisk hotell med en flott beliggenhet midt på Bryggen i Bergen. Det kommer til å passe bra inn i Nordic Choice-familien og jeg er glad for at vi i denne spesielle og tøffe tiden for turistnæringen får muligheten til å drive dette hotellet videre, sier Petter Stordalen i en pressemelding.

First Hotel Marin vil bli omgjort til et Clarion-hotell, kommer det frem av pressemeldingen.

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice-kjeden, forteller at de har fulgt med på hotellet.

– Dette var en fin mulighet. Vi kontaktet gårdeier og fikk til en langsiktig leieavtale på 15 år, sier Silseth, som forteller at hotellet vil bli oppgradert i forkant av 2021-sesongen.

Ifølge Silseth er det ikke snakk om noe «betydelig» beløp for overtagelse av hotellet.

Venter halvert omsetning på årsbasis

Juli har vært en sterk måned for en rekke hoteller utenfor hovedstaden – med Britannia Hotel i Trondheim som en av vinnerne. Sommermåneden har også vært positiv for Choice.

– I juli for vår del ser det ut til å bli solgt omtrent det samme som i fjor. Og så er vi dessverre klar over at det er en juli-effekt. Allerede fra august av vil det bli en betydelig nedgang. Dessverre er det ikke over ennå, sier Silseth.

Choice venter at omsetningen til hotellkjeden vil halveres sammenlignet med fjoråret.

– Vi jobber med kostnadsreduksjoner og med gårdeiere for å få til leiereduksjoner. Det er mange permitterte og det kommer nok til å være umulig å ta tilbake alle, sier Silseth.

Fullført bobehandling i Norge

Bostyrer Egil Hatling understreker at bohandlingen av Maribel sin hotelldrift i Norge nå er fullført. Han beskriver det som en «milepæl».

– Dette betyr at boet har lykkes med den planen som vi la – vi har klart å overføre driften til seriøse aktører på alle hotellene. Vi har sikret at gjestene har hotell og overnatting og at veldig mange arbeidsplasser blir beholdt, sier Hatling og legger til:

– Det har vært meget krevende og jeg er veldig glad for at vi har klart å lande på den løsningen vi har klart å lande på.

Tidligere denne uken ble det klart Adolfsen-brødene overtar hotellet på Hellerudsletta, mens Asmund Haares hotellselskap Host tar over mesteparten av hotellene i Norge og Sverige – i tillegg til ett i Danmark. Samlet har Maribel driftet om lag 50 hoteller i Europa, hvorav syv i Norge.

Ny fase videre

Den videre bobehandlingen for Maribel går nå over i en ny fase.

– Dette er siste strek hva gjelder drift av hoteller i Norge, men bobehandlingen fortsetter for fullt med det internasjonale aspektet, sier Hatling.

Han opplyser at det vil jobbes med å finne avklaring på tre datterselskaper tilknyttet Belvar-systemet, som har vært en del av Maribel-konsernet.

I vinter kom det frem at Maribel var preget av betydelige underskudd og i tillegg var i brudd med lånebetingelsene. I midten av juli ble konsernet slått konkurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.