På grunn av sterkt fall i antall reiser og færre gjennomførte større arrangementer, tar Nordic Choice Hotel nå tiltak for å sikre jobbene på lang sikt, skriver Choice i en melding lørdag ettermiddag.

Choice opplyser at bestillingsraten har sunket med 50 prosent.

«Dette betyr at de enkelte hotellene nå må vurdere bemanningsbehovet fremover. Det er for tidlig å si om personalet på de ulike hotellene vil måtte permitteres, samt også hvor mange det vil være snakk om. Håpet er at den kraftige nedgangen på grunn av korona vil bli dempet i løpet av de kommende ukene, og at effektene i andre kvartal dermed vil minske», skriver Choice.

«Basert på gjennomgangen som nå gjøres, vil det trolig kreves permittering. Vi ber om respekt for prosessen og kommer med ytterligere informasjon når gjennomgangen er fullført», avslutter Choice.

Tøffe tider

DN har vært i kontakt med Petter Stordalen, som henviser til konsernsjef Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels. Han sier det nå er opp til hvert enkelt hotell.

– Hvert enkelt hotell går nå igjennom sin omsetningsprognose og vil løpende iverksette tiltak for å tilpasse bemanningen fremover. Denne prosessen er nå i gang og tiltakene vil komme fortløpende, sier Silseth.

De økonomiske konsekvensene for hotellkjeden er ennå ikke kjent, og Silseth sier det nå kartlegges blant annet om forsikringer dekker noe av tapene.

– Det er for tidlig å si noe konkret om de økonomiske konsekvensene, fordi det avhenger av omfang og varighet på situasjonen. Men det er ingen tvil om at vi står foran en betydelig omsetningsreduksjon de neste månedene, som betyr at vi er nødt til å tilpasse kostnadsmassen vår, sier Silseth.

Han sier Choice nå forholder seg til og planlegger for et scenario der situasjonen vil vare en stund fremover.

Trøbbel i Sverige

Svenske medier opplyser at 25 av de 200 ansatte skal være berørt av permitteringer på Clarion Hotel Post i Göteborg.

– Situasjonen i reiselivsbransjen er veldig uviss akkurat nå, sier hotellsjef Sara Lake til Göteborgs-Posten.

Stordalens Nordic Choice har franchiserettighetene til Clarion-kjeden i Norden.

Petter Stordalen er økonomisk hardt rammet av koronaviruset. Foruten å være eier av Choice-kjeden, gikk han i oktober inn på eiersiden i reiselivsselskapet Ving.

Ving varslet lørdag at de nå tilbyr gratis avbestillings- og endringsforsikring.

«Tilbudet gjelder inntil videre for alle nye charterbestillinger med avreise t.o.m. 31. oktober 2020», skriver Ving i en kundeepost.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.