Petter A. Stordalen hadde tidenes beste hotellår i fjor, skriver Finansavisen i sin onsdagsutgave.

Fastrenteavtaler, såkalte renteswaper, som beskytter hotellinvestoren mot renteoppgang, førte imidlertid til at fjorårets overskudd ble redusert med 400 millioner kroner, ifølge avisen.

– Jeg ser ikke på swapene som tap. Det er en forsikring mot fremtidig renteoppgang. Jeg betaler for å sove godt om natten, sier Stordalen til Finansavisen.

Ifølge avisen utgjør gjelden i de to toppselskapene i Stordalens Strawberry-gruppe tilsammen 11,3 milliarder kroner.

Til tross for både økt omsetning og driftsresultat endte Stordalens Strawberry Holding - som blant annet inkluderer kapitalforvaltning, hotelldriften og en rekke av Stordalens hotelleiendommer - med et litt mer moderat resultat i fjor sammenlignet med året i forveien.

Tapene på fastrenteavtalene gjorde at 2016-resultatet før skatt endte med 150 millioner kroner i pluss, mot 344 millioner kroner året før.

Strawberry Fields, som er det andre toppselskapet i Stordalens Strawberry-gruppering, og som er et rent hotelleindomsselskap, endte med et resultat før skatt på 385 millioner kroner.(Vilkår)

Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: