En rapport fra Skatteetaten anbefaler at selskaper som formidler overnattings- og oppdragstjenester via plattformer som Airbnb og Uber, skal pålegges å innrapportere alle inntektsopplysningene direkte til skatteetaten.

– Vår erfaring er at det blir riktigere skatt når informasjonen kommer direkte fra kilden, som bankinformasjon fra banken og informasjon om inntekt fra arbeidsgiver. Vi tror direkte rapportering er fremtiden for delingsøkonomiselskaper, sier skattedirektør Hans Christian Holte til NTB.

Positiv til forslaget

– Vi hilser forslaget velkommen, sier gründeren Oscar Hellenes (24) i Lotel. 

Selskapet tar hånd om alt det praktiske rundt utleie gjennom plattformen Airbnb og har nå vel 900 objekter totalt i Oslo, Bergen, Trondheim, København og Amsterdam.

– Dette vil gjøre alt enklere for huseierne fordi rapporteringen dermed blir enklere. Og så tror jeg også dette vil bidra til å redusere omfanget av svarte rengjøringstjenester, sier han.

– Er du redd for at huseiere vil finne andre kanaler dersom det blir rapporteringsplikt og skatt?

– Nei, det er jeg ikke. Jeg er sikker på at våre tjenester, teknologi og forsikringsordninger representerer en så stor verdi for utleierne at de fleste vil fortsette å leie ut selv om de må betale noe skatt, sier han.

Hellenes er største aksjonær i Lotel med omtrent 45 prosent av aksjene. Andre større aksjonærer er hotellkjedeeier Petter A. Stordalen og de tidligere McKinsey-partnerne Karl-Axel Bauer og Trond Riiber Knudsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.