De siste par årene har Lars Wenaas (66) og hans heleide Wenaasgruppen solgt unna en rekke mindre hoteller i Norge for å konsentrere seg om å eie fire- og femstjernershoteller i de største byene i Europa.

Nå har han kjøpt femstjernershotellet Sheraton Charles Square i Praha. Hotellet har 160 rom og ligger sentralt plassert mellom gamlebyen og forretningsområdet i den tsjekkiske hovedstaden.

Over 10.000 rom

Lars Wenaas vil ikke si noe om prisen, men skriver i en epost til DN at Wenaasgruppen har kjøpt 100 prosent av aksjene i det tsjekkiske eierselskapet. Den historiske bygningen ble konvertert til hotell i 2004 og senere bygget ut og renovert i 2009, opplyser Wenaas. I 2015 ble hotellet med i Sheraton-kjeden.

På nettstedet Tripadvisor, der hotellgjestene selv kan skrive hotellanmeldelser, havner hotellet ganske langt nede på listene på 136. plass av til sammen 646 hoteller i Praha. 81 prosent av gjestene mener hotellet er utmerket eller veldig bra. Wenaas opplyser at hotellet har et belegg på solide 85 prosent.

Etter kjøpet eier Wenaasgruppen 25 hotellet med til sammen 10.567 rom. Blant disse er Norges største hotell, Radisson Blu Plaza i Oslo og Radisson Blu Scandinavia og Radisson Blu Royal i København. (Vilkår)

Eiendomsinvestor Christian Ringnes forteller om sin første forretningsidé og hvorfor han ble anbefalt å starte begravelsesbyrå
02:56
Publisert: