– Jeg trodde ikke det ville gå bra. For gjelden var høy, jeg var bare 23 år og hadde ingen økonomiutdannelse.

Preben Moen (27) tenker tilbake til påsken 2013 da faren Dag Moen døde brått og Preben og broren arvet historiske Gloppen Hotell med 61 rom i Sandane.

Preben Moen selger Gloppen Hotell i Sandane i Sogn og Fjordane til Classic Norway. – Jeg ville aldri solgt til noen andre, sier han.
Preben Moen selger Gloppen Hotell i Sandane i Sogn og Fjordane til Classic Norway. – Jeg ville aldri solgt til noen andre, sier han. (Foto: Elin Høyland)

– Jeg ga meg selv fem år. Hvis jeg var like sulten om fem år, da ville jeg gå videre i livet. Og sånn ble det altså. Nå skal jeg inn i Classic Norway og få nye utfordringer der, sier han.

Ville aldri solgt til andre

Preben Moen, som tidligere kjøpte ut broren og dermed eide hotellet 100 prosent før han nå selger til Classic Norway, understreker at han på ingen måte følte seg tvunget.

Her er en av sengene i den gamle delen av Gloppen Hotell.
Her er en av sengene i den gamle delen av Gloppen Hotell. (Foto: Elin Høyland)
Investoren Erik Berg har sikret seg nok et historisk hotell ved kjøpet av Gloppen Hotell i Sandane i Sogn og Fjordane. Her sitter han i forfatteren Roald Dahls favorittstol på Fevik Strand Hotel utenfor Grimstad. Berg kjøpte dette hotellet i fjor vinter.
Investoren Erik Berg har sikret seg nok et historisk hotell ved kjøpet av Gloppen Hotell i Sandane i Sogn og Fjordane. Her sitter han i forfatteren Roald Dahls favorittstol på Fevik Strand Hotel utenfor Grimstad. Berg kjøpte dette hotellet i fjor vinter. (Foto: Tomm W. Christiansen)

– For resultatutviklingen ha vært positiv hele veien og vi har en nettoomsetning på 30 millioner kroner. Det synes jeg er veldig bra i en bygd med 2000 innbyggere. Nei, dette handler både om min personlige utvikling og om å legge til rette for fortsatt vekst og flere arbeidsplasser lokalt. Jeg har veldig tro på konseptet til Classic Norway. Det er et unikt system der de virkelig satser på unike og historiske hoteller. Jeg ville aldri solgt til noen andre, understreker han og legger til at det eneste som blir forandret med ny eier på plass, er dørmatten og vimpelen med Classic Norway-logoen.

– Hva jeg får betalt? Nei, det har vi blitt enige om holde for oss selv. Men Erik Berg er jo møring og føler sikkert han har betalt for mye. Men vi har strukket oss begge to og er blitt enige om en pris vi vel begge er sånn passe fornøyde med, sier Moen.

Stått på ønskelisten lenge

Moldenseren Erik Berg (70), som eier Classic Norway sammen med Stein Erik Hagen, har kjøpt en rekke hoteller og reiselivsbedrifter de siste par årene. Det er ikke lenge siden selskapet kjøpte Reine Rorbuer i Lofoten inkludert et større utbyggingsprosjekt med 38 rorbuer.

– I tillegg kjøpte vi jo Strand Hotel på Fevik ved Grimstad i fjor og skal ha ansvaret for driften av Petter Olsens Ramme Fjordhotell i Hvitsten fra det åpner til høsten. Så egentlig har vi nok nye prosjekter for tiden. Men så har jeg snakket med Preben Moen en tid. Gloppen Hotell har stått på ønskelisten vår lenge. Det passer veldig godt inn i vårt system, sier Berg.

At Gloppen Hotell også disponerer fiskerettighetene i Gloppenelva, synes laksefiskeentusiasten Erik Berg gjør investeringen ekstra interessant.

– Det er et fenomenalt pre med en rekke faste bedriftskunder som kommer hvert år og sikrer god omsetning gjennom hele sesongen fra juni og ut august, sier han.

Preben Moen legger til at det kun er noen få timer fiske ledig gjennom årets 91 dager lange laksesesong.

– I det hele tatt er etterspørselen på Gloppen Hotell historisk god; så god at vi er selektive hvem vi tar imot. Vi må tenke på hvilke gjester som legger igjen mest penger. Vi tar ikke bussgrupper og heller ikke cruiseturister som vil spise lunsj hos oss, sier han.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Køfri Riesling
Perfekt knusktørr til sushi, feite fisketyper og skalldyr
01:12
Publisert: