Flyselskapsarvingen Per G. Braathen og hans Braganza-konsern fortsetter å vokse innen reiseliv med stadige oppkjøp under paraplyen til Escape Travel Group.

I løpet av et drøyt år har selskapet både kjøpt Cruise.no, danske Signatours samt tyske Siglinde Fischer. Og nylig ble også det Göteborg-baserte selskapet Prima Travel kjøpt.

Det svenske selskapet omsatte i fjor for snaut 50 millioner kroner er markedsleder innen fotturer og sykkelturer i det svenske markedet.

Dette betyr at Escape Travel Group passerer 750 millioner kroner i omsetning i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Og det skal bli mer.

Kjøpt billig

Escape Travel Group er Norges største ruteflybaserte turoperatør med skreddersydde reiser. Nå har Gunnar Grosvold (57), med bakgrunn blant annet som toppsjef for charteroperatøren Ving, overtatt som daglig leder for konsernet.

– Vi er en stor aktør i Norge i mange nisjer for gruppereiser som firmaturer, elvecruise, og temareiser rundt i verden. Vi har over 30.000 kunder, men vi selger nesten ikke individuelle reiser til de samme kundene, sier Grosvold.

Det er grunnen til at de kjøpte danske Signatours, ifølge turoperatørsjefen.

Selskapet har over 100 millioner kroner i omsetning og ifølge Grosvold en god nettbasert plattform for å booke reiser og hotell.

– Så er det ingen hemmelighet at Tyskland er det største reisemarkedet i Europa med voldsomt mange reisebyråer og overraskende lite salg på nett. Vi kjøpte Siglinde Fischer for en billig penge og har fått en skikkelig boost ved å benytte plattformen fra Signatours.

Urealistiske forventninger

Grosvold kaller nyervervelsen Prima Travel Sveriges svar på Det norske turistforeningen, spesialisert på vandring- og sykkelturer.

– Da de nærmet seg 50 millioner kroner i omsetning, begynte de å se seg om etter nye eiere, sier Grosvold.

– Og de er kanskje ikke alene?

– Nei, det er ganske mange reisearrangører som henvender seg til oss for å selge virksomheten. Vi er jo en langsiktig eier med lite byråkrati og ikke noe kvartalshysteri, så vi oppleves nok som interessante for mange. Vi er den fjerde største aktøren i Norge nå etter TUI, Thomas Cook og Apollo, men vi kan bli mye større, sier han.

– Gjennom flere oppkjøp?

– Vi ikke ferdige med å handle, nei. Men nå skal vi først få inn Signatours i Norge og Sverige og rendyrke Escape som varemerke, sier Grosvold.

Ved siden av Escape Travel Group eier Per G. Braathen gjennom Braganza blant annet også reisebyråkonsernet Ticket, Dyreparken i Kristiansand og flyselskapet BRA. Braathen er dessuten største eier i den digitale banken BRAbank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

29 år med Ruzicka: – Våre veier skilles ikke
Dette ser Stein Erik Hagen etter i ny Orkla-sjef.
01:29
Publisert: