På jakt etter et billig måltid? Da bør du styre unna Genéve i Sveits, siden dette er verdens dyreste by å spise i, skriver Reuters.

Sammen med en annen sveitsisk by, Zürich, troner Genéve helt på topp på listen til UBS Group AG's Prices and Earnings-rapport for 2018, en rangering av de dyreste byene å leve i globalt. Man har sett på prisnivå, lønnsnivå, kjøpekraft og hvor lenge man må jobbe for å få råd til å kjøpe visse varer.

Oslo ligger på tredjeplass.

Mens det svir å kjøpe mat i Genéve, tjener innbyggerne her mest sammenlignet med de 76 andre byene som er med på UBS' liste.

I Zürich tjener innbyggerne nest mest, og dette er den dyreste byen generelt – delvis på grunn av prisene på tjenester som frisør og hjelp i hjemmet, som i gjennomsnitt er 20 prosent høyere enn i Genéve, ifølge rapporten.

Elektronikk som mobiler, tv-er og pc-er koster i snitt 16 prosent mer i Zürich enn i Genéve.

Må jobbe 253 timer mer for å kjøpe samme Iphone

Årsaken til den høye levestandarden i Sveits og de høye prisene er blant annet høye lønninger, en sterk valuta, en stabil regjering, solid infrastruktur og offentlig transport, peker rapporten på.

Lønningene er også høye i Los Angeles, byen som sniker seg inn på fjerdeplass på denne indikatoren.

Rapporten viser dessuten at en gjennomsnittlig arbeider i Zürich må jobbe 38,2 timer for å tjene nok til å kjøpe en Apple Iphone. Til sammenligning må en arbeider i Johannesburg i Sør-Afrika jobbe 291,9 timer for å få råd til den samme Iphonen.

Dette er de dyreste byene i verden, ifølge UBS-rapporten:

* Zürich

* Genéve

* Oslo

* København

* New York

* Tokyo

* Milano

* London

* Chicago

* Helsingfors(Vilkår)

Sirkuset brexit
Britiske EU-motstandere frykter at Storbritannia aldri kommer seg ut av EU.
01:25 Min
Publisert: