London Gatwick har i samarbeid med Easyjet påbegynt en testperiode for boarding, der passasjerer med vindussete går om bord først. Deretter følger passasjerene med midtsete, før passasjerene ved midtgangen. De som sitter bakerst i flyet får boarde først, skriver Check-in.dk og viser til BBC.

Håpet er at dette skal bidra til å få ned lange boardingkøer.

London Gatwick anslår at et slikt boardingsystem vil føre til at tiden fra gate til sete vil reduseres med cirka ti prosent, men systemet egner seg best for alenereisende. Familier og større grupper som ønsker å sitte sammen vil fortsatt kunne boarde i samlet flokk ved å starte bakerst i flyet.

Testperioden varer i to måneder, og allerede nå ser systemet ut til å virke:

Et fly med 158 passasjerer ble blant annet boardet på 14 minutter, noe som er to-tre minutter bedre enn normalt.

Passasjerer som har prioritert ombordstigning, reiser med familie eller trenger assistanse, vil fortsatt ha anledning til å boarde først.

Det er ikke bare London Gatwick og Easyjet som tester nye boardingmetoder. Japan Airlines har innført et nytt reservasjonssystem hvor passasjerene kan booke plass i områder der det ikke sitter små barn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.