- Påsken har gått over all forventning, sier Atle Hovi til DN. Han er sjef i Beitostølen Resort, konsernet som eier de fleste av reiselivsbedriftene på Beitostølen.

Det er vanligvis ikke positivt med en sen påske for reiselivsbedriftene. Men i år har knallværet gjort sitt for å friste nordmenn til fjells.

I 2011, forrige gang påsken var like sen som i år, hadde Beitostølen Resort et belegg på 80 prosent. Hovi kan fortelle om et belegg på 92 prosent denne påsken - en økning på 12 prosentpoeng sammenlignet med 2011.

- Det er vi kjempefornøyd med. Det er rundt 15.000 besøkende på Beitostølen hver dag. Vi har aldri hatt så mange folk her når påsken har vært så sen, sier han.

Konsernsjef Atle Hovi ved Beitostølen Resort.
Konsernsjef Atle Hovi ved Beitostølen Resort. (Foto: Robert S. Eik)
Hovi peker blant annet på de gode forholdene når han skal forklare knallpåsken.

- Det er virkelig påskevær; det er varmt og blå himmel. I tillegg er det nattefrost, noe som gir bra skiføre. Og så er det store mengder snø. Jeg tror jeg aldri har sett så mye snø på Beitostølen tredje uken i april, sier han.

Næringslivet på Beitostølen anslår at den totale omsetningen i påsken vil ligge på rundt 30 millioner kroner. 

- Vi ligger an til å tangere fjoråret. Det er all grunn til å smile, sier Hovi.

LES OGSÅ: Alpinanleggene taper på årets vintervær

Viktig påske

Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco, som driver Hafjell og Kvitfjell Alpinalegg, er fornøyd med årets påske.

- Det har vært veldig bra så langt. Vi fikk heldigvis finværet nå etter at det var dårlig på onsdag og torsdag, det betyr mye. Det er fantastiske snøforhold i fjellet nå og det drar mange folk hit.

- Hvordan er det sammenlignet med i fjor?

- Det var jo et rekordår ifjor med tanke på forhold og omsetning. Derfor er det lavere omsetning enn i fjor, men det har vi både budsjettert med og forventet, sier han.

LES OGSÅ: Påskekrim i solveggen dnPlus

Han forteller at påsken utgjør en stor del av av omsetningen.

- Påsken er viktig, selv om det er litt avhengig av når det kommer. Totalt sett vil jeg anslå at påsken utgjør rundt 14 prosent av omsetningen, sier han.

Godt på Geilo

Gro Odden, hotellsjef ved Dr. Holms i Geilo, forteller om godt med besøk på Geilo.

- Det har vært en god påske for oss, sier Odden til DN.

- Leilighetene har gått veldig bra. Det har ikke vært hundre prosent hele påsken, men det har vært bra med folk, sier hun.

Odden er lørdag formiddag selv ute på en skitur for «å få litt luft før det braker løs igjen». Fra en fjelltopp kan hun rapportere om «en perlerad» av mennesker i skisporet. Knallværet de siste dagene har fått flere Geilo-besøkende til å legge om på hjemreiseplanene, skal vi tro Odden.

- Vi ser at flere har utvidet oppholdet nå når finværet endelig har kommet, sier hun.

LES OGSÅ: - Lover bra for salg av fritidsboliger denne våren og sommeren

Hun forteller at påsken er en veldig viktig høytid for Dr. Holms.

- Det er de dagene i april hvor vi fyller opp med sesongpriser. Det er superviktig å få til alle de syv dagene i påsken, sier hun.

Hotellet Dr. Holms på Geilo.
Hotellet Dr. Holms på Geilo.

- Mye gått galt for noen

Andreas Rødven, daglig leder i Alpinanleggenes landsforening, har inntrykk av at påsken hittil har vært god for mange.

- Nå har det vært vanvittig fint de siste dagene mange steder, så vi kommer nok helskinnet gjennom denne eksepsjonelt varierende sesongen. I år har mye gått galt for noen, men veldig bra for noen andre. Snøen og forholdene har vært veldig skjevt fordelt i år. Bransjen vil nok håpe at den variasjonen i vær- og snøforhold ikke blir vanlig, sier han.

Omsetningsmessig sier Rødven at skjærtorsdag, langfredag og påskeaften er de viktigste dagene i påsken, men han påpeker at hvor viktig påsken er varierer for anleggene.

- For de litt mindre turistbetingende anlegg, som gjerne er tilknyttet hyttekonsentrasjoner, betyr påsken mye. For de større anleggene, som har en jevnere trafikk gjennom hele sesongen, betyr den nok ikke så mye. Men det er klart at en god påske er bra for alle, sier han.

LES OGSÅ:

Matteangst rammer jentene hardest  

Irsk avis: Norwegian investerer 2,8 milliarder i Irland  

Millioner får lavere skatt i Italia  

Avslørte forsikringssvindel for en halv milliard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.