Det Brussel-baserte Rezidor-konsernet, som i sin tid var eiet av flyselskapet SAS og var mest kjent for sine Radisson SAS-hoteller, er i dag dominert av kinesiske eiere. I fjor kjøpte nemlig kinesiske HNA Tourism Group det amerikanske Carlson Hotels Group, og med på kjøpet fulgte også vel 51 prosent av aksjene i børsnoterte Rezidor. Rezidor har en portefølje på nær 500 hoteller i operasjon og under utvikling med 105.000 rom og 44.000 ansatte i 80 land, og det er ventet at HNA vil gjøre forsøk på å kjøpe resten av selskapet og ta det av børs.

Profilert toppsjef

Toppsjefen gjennom de siste fire årene, tyskeren Wolfgang M. Neumann, bruker i en pressemelding nettopp eierskiftet som begrunnelse for at tiden er moden for å gi seg som operativ leder med umiddelbar virkning. Neumann vil fortsette i selskapet som styremedlem.

Ny toppsjef for Rezidor, men merkenavn som Radisson Blu og Park Inn, blir spanjolen Federico González-Tejera. Han er godt kjent i hotellindustrien ettersom han tidligere var sjef for den spanske hotellkjeden NH Hotel Group der også kinesiske HNA er storeier, og han har de siste årene vært direktør i Carlson Hotels Group.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: