Med en pris på 150 millioner kroner for 44 rom og spaanlegg midt inne i skogen i Rømskog i Østfold, tok det da bare halvannet år før Zen Resort & Spa gikk konkurs sommeren 2010 og initiativtager og hovedaksjonær Tone Charlotte Bergesen (68) tapte anslagsvis 100 millioner kroner.

Ser lyset

Hotellet sto tomt et drøyt halvår før Morthen Bakke (45) og en kompanjong kjøpte anlegget og 100 mål tomt for 38 millioner. Bakke eier i dag hotellet alene – og har siden høsten 2011 leid det ut til Aberia Rømskog Spa & Resort, et datterselskap av Aberia Healthcare der brødrene Kristian og Roger Adolfsen eier vel 70 prosent av aksjene.

Nina Torp Høisæter (59) er administrerende direktør i Aberia Healthcare og eier vel ti prosent av aksjene.
Nina Torp Høisæter (59) er administrerende direktør i Aberia Healthcare og eier vel ti prosent av aksjene. (Foto: Thomas T. Kleiven)
Planen var i starten å gjøre spahotellet om til et helsesenter og tilby rehabiliteringsbehandling.

– Vi prøvde det, men uten offentlige kontrakter og med et begrenset privatmarked, innså vi ganske raskt at det ikke gikk. I stedet har vi satset på kurs-/konferansemarkedet som nå utgjør rundt 80 prosent av omsetningen, sier styreleder Nina Torp Høisæter (59).

Hun er administrerende direktør i Aberia Healthcare og eier vel ti prosent av aksjene.

Første driftsår i 2011 omsatte selskapet for vel fem millioner kroner.

Første år med overskudd var i 2013, og ifjor passerte omsetningen 20 millioner kroner.

– Vi opplever at omsetningen øker for hver måned. Hotellet har også blitt et viktig samlingspunkt for lokalmarkedet med alt fra 17. mai-fest til brylluper og konfirmasjoner. Og den magien Tone Bergesen ønsket å skape her har vi nå realisert. Dette har rett og slett blitt en god historie. En solskinnshistorie, sier Høisæter.

– Men dere har fortsatt bare 44 rom?

– Ja, og vi må dessverre takke nei til veldig mange større bedriftsgrupper. Vi burde hatt minst 80 rom. Og vi vurderer sammen med eieren en utvidelse uten at noen beslutning foreløpig er tatt, sier hun.

Lykkelig

Tone Charlotte Bergesen sier hun gleder seg stort over fremgangen for hotellet hun tok initiativ til – og brukte mye penger på.

– Og jeg er til og med blitt kunde der. Vi arrangerer vårens store treningshelg der om 14 dager, og jeg er veldig lykkelig når jeg nå ser at de begynner å få det til. Konseptet er jo et helt annet enn vi prøvde på den gangen, men det er vel det som skal til for å få lønnsomhet, sier Bergesen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.