Fredag sendte Richard Grov på hotellene Alexandra og Loenfjord i Loen og gondolbanen Loen Skylift permitteringsvarsel til samtlige 250 ansatte. Søndag ettermiddag stenges alt. Og det er et stort spørsmål når dørene igjen blir åpnet på historiske Alexandra som har vært i drift siden 1884.

Tidenes katastrofe

– For sommeren merker vi jo uroen hos turoperatører og andre kunder. Jeg tror vi skal forberede oss på at det blir en unntakstilstand som ikke er over med det første. Vi skal også huske på at det tar tid å bygge opp igjen slike store systemer som transport- og flyindustrien og slike ting. Så dette vil uansett få konsekvenser for sommeren, sier Grov.

– Det er ingen tvil om at det blir tidenes katastrofe for reiselivet her om dette drar seg over sommeren. Da må vi bare sørge for at det er noen igjen etter katastrofen som kan bygge opp igjen reiselivet, og vi har en klar ambisjon om å være en av dem, sier Grov til DN lørdag ettermiddag.

– Så er jeg blant dem som mener regjeringen så langt har håndtert dette på en god måte og har eskalert dette slik at det ikke er blitt panikk. Og det er ingen tvil om at vi er privilegerte her til lands med våre statsfinanser. Er det noen som er i stand til å håndtere dette, så er det vi, mener han.

Skal overleve

På Hotel Union i Geiranger, som åpnet i 1891, er foreløpig 50 ansatte permittert. Hotellet er fortsatt ikke stengt, men alle bestillinger er avbestilt for resten av måneden, forteller hotelleier Sindre Mjelva.

«Nå er det tøffe tak, men vi skal stå den av. Hotellet har gått gjennom to verdenskriger og skal klare dette også. Må vi må få god hjelp fra myndighetene. Vi er med på dugnaden, men kan ikke ta jobben aleine», skriver hotelleier Sindre Mjelva i en sms.

45 ungdommer på vei i seilskip til Norge for å unngå koronarestriksjoner. Skulle egentlig fly
Da de dro på livsmestringskurs og seilas med Christian Radich for fem uker siden var koronaviruset langt unna.
03:43
Publisert:

Fredag klokken 16 stengte Schau-Larsen-familiens Solstrand Hotel & Bad i Os utenfor Bergen. Hotellet ble åpnet i 1896.

«Vi er svært lei oss for at nesten samtlige medarbeidere permitteres», skriver daglig leder Børrea Schau-Larsen i en epost. «De siste dagene har private gjester, Vestlandsbedrifter og det offentlige avlyst sine arrangementer hos oss. Vi mener at dette er den mest ansvarlige beslutningen vi kunne ta ut ifra situasjonen», skriver hun.

På spørsmål om hva hun tror det kan bli til sommeren, svarer hun på sms: «den som visste noe om sommeren».

Sigurd Kvikne på Kviknes Hotel i Balestrand, et hotell med gjestgivertradisjoner helt siden 1752, skriver i en sms at det mandag vil bli tatt endelig beslutning om nedstengning. Han legger til at den ekstremt viktige sommersesongen nå er helt i det blå.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.