Det skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

I dag er flypassasjeravgiften på 84 kroner for alle flyvninger fra norske lufthavner, uavhengig av lengde. Etter endringene vil det se slik ut:

  • Satsen reduseres til 75 kroner per passasjer for reiser med sluttdestinasjon i Europa
  • Andre flyvninger får satsen økt til 200 kroner.

– Vi ønsker en avgift som varierer etter lengden på flyreisen og har en tydeligere klimaeffekt, har Venstre-leder Trine Skei Grande tidligere uttalt til NRK.

Avgiftsendringen var endel av statsbudsjettet og trer nå straks i kraft. Finansdepartement har vært i dialog med EFTAs overvåkingsorgan (ESA) om omleggingen av avgiften. Der kom det ingen innvendinger. Dermed ligger alt til rette for en endring fra 1.april. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette ser Nordic Impact-sjefen etter når hun skal være med og kåre norske ledestjerner
Siviløkonom Cilia Holmes Indahl ser etter unge som utfordrer det etablerte når hun i lag med resten av juryen skal kåre 30 under 30.
00:58
Publisert: