Torsdag morgen hadde Skatteetaten oppdatert ligningstallene som viser at Stordalen hadde en inntekt på 1,4 millioner kroner og beregnet skatt på 6,1 millioner i fjor.

Stordalen, som eier hotellkjeden Nordic Choice og er medeier i både charteroperatøren Ving og i Hurtigruten, merker størst utslag på formuen i koronaåret 2020.

Den var i 2020 på litt over 676 millioner kroner. Det er en klar nedgang fra 2019. Da var Stordalens ligningsformue på nesten 894 millioner kroner.

Stordalen var en av rundt 1200 som ikke var med i skattelistene som ble sluppet onsdag morgen. Årsaken var at disse ikke hadde fått skatteoppgjøret da listene ble tatt ut.

– Skattemeldingen ble levert innen fristen. Så hvorfor ikke Petter Stordalen er med i listene, må du ta med Skatteetaten, sa pressekontakt Ida Holen i Strawberry Group til DN onsdag.

Trøblete 2020

Stordalen er blant aktørene som har vært hardest rammet av koronapandemien. Hans heleide Nordic Choice-kjede, med omtrent 200 hoteller i Norden, hadde et underskudd på nær to milliarder kroner i fjor etter at inntektene sank med fem milliarder kroner.

På det verste var inntektene per hotellrom i de største byene, som i Oslo, ned over 90 prosent. På nyåret i år hadde konsernet et underskuddet per måned på rundt 200 millioner kroner, ifølge konsernsjef Torgeir Silseth i Nordic Choice.

– Effekten av endringene vil være kolossale, både for reiselivet og samfunnet generelt fordi det berører livene til så mange mennesker. Hverdagen blir mye enklere nå som enmetersregelen forsvinner, og en gjenåpning betyr både at vi kan ta tilbake ansatte og har behov for flere. Nå kan vi endelig legge pandemien bak oss og danse oss inn i høsten, sa Stordalen til DN i september.

Charterselskapet Ving, hvor Stordalen eier 40 prosent, har gjennom pandemien måtte innstille det aller meste av virksomheten. Også Hurtigruten, der Stordalen eier vel 11 prosent, er blitt tvunget til å legge mange av deres skip i opplag i mangelen på gjester.

Formuesfall

Stordalen sine tre barn, Emilie (29), Henrik (27) og Jakob (24) Stordalen dukket for første gang opp i skattelistene med formue i 2018.

Da sto de oppført med 581 millioner kroner i formue hver etter at Stordalen hadde overført deler av verdiene i sitt konsern Strawberry Holdning.

Skattelistene viser formuesfall for familien Stordalen. Her er Petter Stordalen sammen med sine tre barn (fra venstre) Jakob A. Stordalen, Emilie Stordalen og Henrik Stordalen.
Skattelistene viser formuesfall for familien Stordalen. Her er Petter Stordalen sammen med sine tre barn (fra venstre) Jakob A. Stordalen, Emilie Stordalen og Henrik Stordalen. (Foto: Nadia Frantsen/Nordic Choice Hotels)

I 2019 sto barna oppført med en formue på mellom 563 og 566 millioner. I år har tallene imidlertid sunket.

For 2020 viser tallene at Jakobs formue har gått ned til 230 millioner, Emilie står oppført med 226 millioner, mens Henrik har 1,7 millioner kroner.

De hadde en inntekt på henholdsvis 13, 16 og 12 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.