Om lag 30.000 utenlandske skiturister besøker Nord-Troms hvert år, ifølge Visit Lyngenfjord. Allerede er alt bestilt for mars og april, som er høysesong, skriver NRK.

Turistene blir derfor sendt til andre steder i området.

– Vi ser at det er stort potensial for toppturer i både Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. Men det er mange ledige senger. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier reiselivssjef Georg Sichelschmidt i Nord-Troms til kanalen.

Visit Lyngenfjord har tatt grep for å få skituristene til å oppdage andre fjellområder i Troms. Med en toppturguide for Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen, laget av vintersportsmagasinet Fri Flyt i samarbeid reiseselskapet, håper de at turistene velger nye destinasjoner.

– Vi ser utfordring i bærekraft. Det er søppel og dobesøk overalt. Vi må legge til rette for sånne ting og være føre var, som vi ikke har vært så flinke til, sier toppturguide og skredekspert Espen Nordahl til Fri Flyt.

Reiselivssjef Sichelschmidt håper prosjektet på sikt vil føre til flere lokale arbeidsplasser. Samtidig mener han det er bærekraftig å spre turismen over et større område i Nord-Troms.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.