I fjor måtte det børsnoterte Skistar-konsernet, som står bak populære alpinanlegg i Norge og Sverige, stenge anlegg og kansellere bestillinger på grunn av korona.

I et intervju med Dagens Industri fredag sier konsernsjef Stefan Sjöstrand derimot at ting ser bratt lysere ut denne påsken, og at det er «normale påskeforhold» i fjellet.

– Dette betyr at det er mange mennesker på fjellet. Men så er det færre mennesker per hytte enn normalt – gjestene har lyttet til begrensningene som finnes for å holde seg i deres sosiale boble, sier han til den svenske avisen.

Aksjeverdien steget

Konsernet, som har avvikende regnskapsår, la tidligere i mars frem tap på flere hundre millioner svenske kroner for slutten av 2020 og begynnelsen av 2021: 60 millioner i Østerrike, 100 millioner i Sverige og 350 millioner svenske kroner i Norge gikk tapt, skrev SvD Näringsliv tidligere i mars.

Aksjeverdien har imidlertid tatt seg opp så langt i år, med 13,5 prosent siden årsskiftet.

På grunn av restriksjoner på reise over grensene mellom Norge, Danmark og Sverige, legger konsernsjefen til at det er bare svenske gjester på de svenske destinasjonene, og nordmenn i Trysil og Hemsedal. Like før påsken ble innreiseforbudet til Sverige fra Norge for ikke-svenske borgere opphevet.

Sjöstrand forteller Dagens Industri at Skistar tar forbehold for å redusere mulighetene for smitte, og at det er satt inn «veldig mye ekstrapersonale for å guide og å svare på spørsmål».

Kjetil Jansruds beste alpintips
Slik får du fart på skiene.
00:46
Publisert:

Norge dro ned Skistar i 2020

På tross av en bookingvekst i Sverige på åtte prosent, opplevde konsernet en besøkssvikt på 16 prosent i fjor.

Skoen trykket på det norske markedet, selv om kapasiteten er dobbelt så stor i Sverige.

– Ja, svikten i Norge er betydelig uten at jeg ønsker å tallfeste dette. Og det er vanskelig å si hva det kan innebære for oss for hele vintersesongen ettersom vi jo ikke vet når eller om grensene åpnes igjen i løpet av vinteren. Vi må være forberedt på at det blir et tapt år for oss, sa Sjöstrand til DN i desember.

– Men det finnes altså fortsatt muligheter. Mange hytteeiere har flyttet til hyttene og jobber derfra, noe som igjen betyr at flere nordmenn kjøper sesongkort i anleggene. Vi har også sagt at vi kommer til å holde anleggene åpne lenger enn normalt til våren, la han til. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.