Selskapet som driver Comfort Hotel Stavanger med 90 rom i Klubbgata i Stavanger mellom Vågen og Breiavatnet er konkurs. Selskapet eies av Petter A. Stordalens hotellkjede Nordic Choice.

Regnskapet for selskapet viser at hotellet ikke har hatt overskudd siden oljeprisfallet i 2014. Fra 2015 til og med 2019 viser regnskapet et samlet underskudd på over 12 millioner kroner før skatt. Verst gikk det i 2019 med over fem millioner kroner i minus.

Petter Stordalen til sine ansatte 18. mars: – Denne videoen hadde jeg håpet at jeg aldri skulle trenge å legge ut
Petter Stordalen la onsdag 18. mars ut en video på Instagram hvor han snakket til ansatte etter at Nordic Choice har permittert flere tusen hotellansatte.
02:14
Publisert:

Omsetningen har stupt fra godt over 20 millioner kroner i årene før 2014 til vel 15 millioner kroner i 2019.

Hotellet har ifølge Brønnøysund-registeret 15 ansatte.

Første Stordalen-konkurs

Torgeir Silseth, toppsjefen i Stordalens Nordic Choice-kjede, er styreleder i selskapet. Han skriver i en sms til DN at han ikke har kommentarer til konkursen på nåværende tidspunkt, ut over det han har sagt til regionsavisen Stavanger Aftenblad.

Til avisen sier han blant annet at «vi har strevd en stund der, og nå er det rett og slett ikke forsvarlig å drive hotellet lenger».

Det er første gang toppsjefen i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, slår et av kjedens hoteller konkurs.
Det er første gang toppsjefen i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, slår et av kjedens hoteller konkurs. (Foto: Gunnar lier)

Det er første gang et hotell i Stordalens kjede går konkurs.

«Vi har holdt på i over 25 år og har rundt 200 hoteller i hele Norden. Likevel har dette aldri skjedd før. Det viser hvilken ekstrem situasjon vi står i for tiden. Dette er helt uvanlig for oss», sier Silseth og legger til at «vi kan ikke forsvare å holde hotellet kunstig i live lenger for å dekke opp underskudd år etter år. Da er det vår plikt som eiere å si stopp og ta ansvar. Det er det vi gjør nå».

Fra gull til gråstein

Da oljeprisen falt høsten 2014, rammet det særlig Stavanger-hotellene beinhardt. Bransjen gikk fra bonanza med landets desidert høyeste inntekter per rom til å havne helt på bunnen.

Og særlig rammet dette Petter A. Stordalens hotellkjede fordi Nordic Choice Hotels på kort tid før og under oljeprisfallet åpnet en rekke nye hoteller, blant dem storhotellet Clarion Energy nær sentrum, Quality Hotel Pond på Forus samt Clarion Air på Sola. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.