– Det er jo bare helt fantastisk, da. Vi har på seks år siden åpningen gått fra én ansatt og null i omsetning til nå 110 ansatte og over 102 millioner kroner i omsetning – med meget pene overskudd til hotellbransjen å være, sier Stig Fische (73).

Støtvig Hotel, en times kjøretur fra Oslo, har lange tradisjoner. De første gjestene sjekket inn i år 1900. I 2011 ble hotellet revet og Stig Fische, som på det tidspunktet også eide Dr. Holms på Geilo, bygget nytt fjordhotell med 89 rom på samme sted, inspirert av atmosfæren fra blant annet Hamptons på Long Island og Martha’s Vineyard i Massachusetts i USA.

Støtvig Hotel i Larkollen i Østfold er blitt en gullgruve for Stig Fische. Nå vil han bygge ut.
Støtvig Hotel i Larkollen i Østfold er blitt en gullgruve for Stig Fische. Nå vil han bygge ut. (Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix)

– Det har gått over all forventning; mye takket Laila da, sier han om direktøren Laila Aarstrand som nå er blitt sjef for hotellene i porteføljen til Christian Ringnes Eiendomsspar.

– Hun ga seg på topp.

– På topp?

– Ja, det tror jeg. Belegget var i fjor på 80 prosent, og det betyr at det ofte var ganske trangt. Nå må vi forsøke å dempe oss litt. I budsjettet for 2020 har vi lagt inn et litt lavere belegg og under 100 millioner kroner i omsetning, sier Fische.

Han har kjøpt 25 mål tomt over gaten fra hotellet på Larkollen.

– Vi tester nå markedet med fem eneboliger for salg. Så holder vi på å prosjektere et eget kurs- og konferansebygg. Og etter hvert vil vi bygge fem hotellvillaer med fire til seks rom i hver. Det skal bli litt annerledes enn de typiske hotellboksene kjedene bygger, sier Fische.

Ut med slipset på

Familiekonsernet Fiske as er nå redusert i størrelse etter salget av Mølla Hotell på Lillehammer i fjor.

– Vi konsentrerer oss om Støtvig pluss noen andre eiendommer. Min periode med vekst er over. Jeg er jo blitt 73. Men jeg har barn som er interessert; alt fra en gartner til klesdesigner, fotograf og arkitekt som alle er involvert i styret. Så er det vel foreløpig ingen av døtrene min som har sagt de vil overta mine sko, da.

– Så du har tenkt å gi dem fra deg?

– Nei da. Jeg skal gå ut med slipset på, for å si det sånn. Dette med eiendom og hotell har jo vært hobbyen min de siste 40 årene, og jeg har fortsatt ansvar for å passe på alt fra dekor og interiør, have og strand på Støtvig. Og det har jeg tenkt å fortsette med, sier Fische.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.