Mot slutten av 2019 åpner det nye storhotellet på den svenske hovedflyplassen Arlanda utenfor Stockholm. Hotellet med 14 etasjer får hele 503 rom i tilknytning til Sky City like ved terminalen.

Allerede i fjor høst ble det klart at Swedavia, tilsvarende norske Avinor, valgte Nordic Choice-kjeden til å drive hotellet som et rom/frokosthotell under merkenavnet Comfort. Nå har Swedavia solgt hele hotellet for 1,3 milliarder kroner.

«Fantastisk utvikling»

Wenaasgruppen og O.G. Ottersland, eiet av henholdsvis Lars Wenaas (66) og Ole G. Ottersland (69), har kjøpt det nye storhotellet sammen. Begge er vel bevandret i hotelleiendomsbransjen. Wenaas eier til sammen 24 hoteller (21 utenlands) med over 10.000 rom verdt 19 milliarder kroner. Han eier blant annet Clarion-hotellet på Gardermoen samt Norges største hotell; Radisson Blu Plaza i Oslo med 676 rom.

Ottersland satte ny rekord i pris per hotellrom da han for to år siden kjøpte Radisson Blu-hotellet på Gardermoen for 1,6 milliarder kroner av Avinor – tilsvarende over tre millioner kroner per rom. Han eier også blant annet 50 prosent av Scandic Airport Hotell på Gardermoen og Clarion Tyholmen Hotel i Arendal.

«Litt av alt»

– Det var Pareto som kom med dette prosjektet som en syndikering, og så valgte vi og Wenaas å ta det sammen. Det synes jeg var hyggelig, sier Ottersland.

– Det er ditt første hotellkjøp utenlands. Blir det mer?

– Jeg synes vi har en rimelig god balanse med litt av alt innen eiendom. Men vi eier jo 100 prosent av Radisson Blu på Gardermoen og det har vært en fantastisk god utvikling der. For øvrig er vi opptatt av god beliggenhet og lange og gode kontrakter slik vi både har på Gardermoen og får på Arlanda, sier Ottersland.

Hotellet på Arlanda er leid ut til Nordic Choice-kjeden på en 20-års kontrakt. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Tiggerstaden
Kjetil Wiedswangs julekalender: Stjerneguttene i Lucia-toget bærer en av Norges eldste juletradisjoner. På 1800-tallet ble de forbudt.
01:00
Publisert: