Svein Arild Steen-Mevold, direktør for Scandics hoteller i Norge, har over 1400 rom i Trondheim inkludert Værnes.

Om alt går etter planen vil han få ytterligere 425 rom å fylle i 2022/2023. Da åpner det nye hotellet i Nyhavna like ved Trondheim sentrum, som skal bygges i regi av Bane Nor Eiendom og Terje Haugans Utstillingsplassen Eiendom.

Venter turistvekst

Steen-Mevold har ingen skisser å vise frem eller en samlet pris på hva hotellet vil koste å bygge ettersom reguleringsprosessen ikke er helt ferdig, men sier han gleder seg.

– Hotellmarkedet i Trondheim har de siste årene hatt en veldig fin utvikling, og vi tror særlig turisttrafikken har et veldig mye større potensial enn det som så langt er tatt ut. Trondheim er ikke i nærheten av Oslo eller Bergen, men vi tror byen kan komme dit, sier han.

– Vi har dessuten manglet en stor konferansesal midt i byen, og på det nye hotellet får vi nær 4000 kvadratmeter konferansefaciliteter med plass til inntil 2500 gjester samtidig, sier Steen-Mevold.

Ferske tall fra Benchmarking Alliance for første halvår i år viser at belegget i Trondheim med Værnes er på 63,4 prosent og at losjiinntekten uten moms og frokost per tilgjengelige rom var 572 kroner.

Det er riktignok opp 6,4 prosent fra samme periode i fjor, men langt bak byer som Bodø, Tromsø, Oslo og Gardermoen.

– Nå er det nok stor variasjon mellom hotellene, men ja, det er definitivt mye å gå på. Og trenden som trekker møtetrafikken til Oslo/Gardermoen, Bergen og Trondheim er økende, mener Steen-Mevold.

Størst utenfor Oslo-regionen

Petter A. Stordalens Clarion Congress er med 400 rom Trondheims største hotell. I Bergen er nyrenoverte Scandic Norge størst med 415 rom og i Stavanger er Clarion Energy størst med 400 rom. Men fortsatt det en bit igjen til eksempelvis Oslo Plaza med 676 rom og Stordalens Clarion som åpner neste år med 810 rom.

Og betydelig større enn dette blir Oslofjord Convention Center i regi av Brunstad-menigheten, kjent som Smiths Venner, når milliardutbyggingen i Melsomvik i Vestfold står ferdig med hele 2400 rom. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Tirsdag var en ellevill dag her på Arendalsuka
Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim oppsummerer partilederdebatten. Men først litt om sirkuset som kom til byen.
04:53
Publisert: