Regnskapet for femstjernershotellet The Thief, som drives av Petter A. Stordalens Nordic Choice-kjede, ble kraftig påvirket av restriksjonene som ble innført etter koronautbruddet fra mars i fjor.

Mer enn hver tredje inntektskrone forsvant sammenlignet med året før.

Fikk nødhjelp

Tallene viser en negativ kontantstrøm fra driften på 17,2 millioner kroner i fjor sammenlignet med en positiv kontantstrøm på nær fem millioner kroner året før.

Antall ansatte ble nær halvert fra 90 til 53 gjennom 2020. Til tross for at hotellet oppgir å ha fått 8,6 millioner kroner i koronastøtte fra stat og kommune, samt at husleiekostnaden til hotelleier Aspelin Ramm/Selvaag falt fra nær 36 til 23,2 millioner kroner, endte bunnlinjen solid i minus.

Hotellet fikk et netto konsernbidrag på nær 18 millioner kroner fra eieren Nordic Choice.

Selskapets skriver i årsberetningen at utviklingen nå viser «at det er stor sannsynlighet for at markedet gradvis skal ta seg opp igjen» og at ledelsen «forventer en gradvis økning av omsetningen siste halvår 2021 og i 2022».

– Men vi ser samme volum av bookinger i høst om man sammenligner mot høsten 2019. Så forskjellen er at vi mangler eventer og større grupper som ikke har kunnet booke tidlig på grunn av restriksjoner og usikkerhet. Vi ser positivt frem mot neste år, skriver Marcus Lâth, hotelldirektøren på The Thief, i en epost til DN.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.