Femstjernershotellet The Thief, som drives av Petter A. Stordalens Nordic Choice-kjede, kan skilte med en rekke internasjonale utmerkelser. Blant annet er hotellet å finne på gullisten i det amerikanske luksusreisemagasinet Conde Nast samt blant i Michelin-guidens liste over anbefalte hoteller. Hotellet kniver også kontinuerlig om topplasseringen på nettstedet Tripadvisor.com om å være Oslos best likte hotell. I skrivende stund topper Continental hårfint foran Olav Thons Rosenkrantz med The Thief på tredjeplass.

Men særlig lønnsomt er ikke hotellet med 116 rom og suiter for Stordalen & Co. I åpningsåret 2013 gikk det med over 21 millioner kroner i underskudd før skatt. Året etter var underskuddet redusert til snaut seks millioner før det gikk omtrent i null i 2015.

Petter Stordalens The Thief kan skilte med en rekke internasjonale utmerkelser.
Petter Stordalens The Thief kan skilte med en rekke internasjonale utmerkelser. (Foto: Aleksander Nordahl)

I 2016 ble det endelig millionoverskudd. Men i fjor var det bare på håret at driften gikk i pluss til tross for inntektsøkning.

«Det koster»

– Vi skulle selvfølgelig som alle andre både vokst mer og tjent mer penger, men vi er i grunnen fornøyde med resultatet i 2017. Det koster å drive et hotell i verdenstoppen på Tjuvholmen. Vi har omtrent 70 prosent utenlandske gjester som reiser mye og har høye krav og forventninger til The Thief. Vi må hele tiden forbedre oss og holde kvaliteten oppe. I år renoverer vi for eksempel alle suitene og bygger to nye, sier hotelldirektør Jarle Moen (49).

– Og ser vi bak tallene, er det mye vi er veldig godt fornøyde med. Vi hadde for eksempel et høyere belegg i 2017 enn i 2016, restauranten hadde en inntektsvekst på åtte prosent og spaet økte inntektene med syv prosent, sier han.

– Vi må bare konstatere at driftsresultatet gikk ned i 2017 sammenlignet med 2016. Hittil i år ligger vi imidlertid langt foran fjoråret og vi tror 2018 som helhet blir et godt år, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik finner han den neste norske verdensstjernen
Utenlandske musikkpromotører jobber backstage på Øya for å finne den neste store stjernen de kan sette på sin egen scene.
01:59
Publisert: