Femstjernershotellet The Thief, som drives av Petter A. Stordalens Nordic Choice-kjede, kan skilte med en rekke internasjonale utmerkelser. Blant annet er hotellet å finne på gullisten i det amerikanske reisemagasinet Conde Nast og i Michelin-guidens anbefalte hoteller i hovedstaden.

Hotellet kniver også kontinuerlig med Continental og Olav Thons Rosenkrantz om topplasseringen på nettstedet Tripadvisor.com om å være Oslos best likte hotell.

Særlig lønnsomt har ikke hotellet med 116 rom og suiter vært for Stordalen & Co. I åpningsåret 2013 gikk det med over 21 millioner kroner i underskudd før skatt. Året etter var underskuddet redusert til snaut seks millioner før det gikk omtrent i null i 2015.

«I internasjonal toppklasse»

Men i 2018 gikk det betydelig bedre. Overskuddet før skatt gikk fra marginalt i 2017 til 4,2 millioner kroner.

– Vi har etablert oss med et produkt-, pris og servicenivå i internasjonal toppklasse. Dette var noe helt nytt i Oslo og slikt koster, sier Torgeir Silseth, konsernsjefen i Nordic Choice.

Han sier The Thief i fjor oppnådde en losjiinntekt per rom per natt fratrukket frokost og moms, det som på bransjespråket kalles revpar, på nesten 2000 kroner. Til sammenligning hadde samtlige hoteller i Oslo i gjennomsnitt revpar på 788 kroner i fjor.

– Har dette kostet det dere hadde tenkt?

– Ja, det har både kostet mer og tatt lengre tid å få lønnsomhet enn vi hadde trodd. Men nå er vi særdeles godt fornøyd med utviklingen. Det er ikke blant våre mest lønnsomme hoteller og blir det heller ikke. Men skal du operere i eliteserien, koster det, sier han.

Hotellinvestor Petter Stordalen sammen med Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels på Hotel Amerikalinjen som ligger på Jernbanetorget.
Hotellinvestor Petter Stordalen sammen med Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels på Hotel Amerikalinjen som ligger på Jernbanetorget. (Foto: Gorm K. Gaare)

Selv etter fjorårets overskudd er det akkumulerte underskuddet før skatt fra 2012 (året før hotellet åpnet) og frem til og med 2018 på 28,9 millioner kroner.

«Håper vi har lært»

Nå etablerer kjeden nok et hotell i luksusklassen når Amerikalinjen åpner med drøyt 120 rom like ved jernbanestasjonen Oslo S. Hotellet åpner 15. mars.

– Det vil ta tid før vi tjener penger der også. Men jeg håper vi har lært noe fra The Thief slik at det ikke tar like lang tid og koster like mye penger. Men noen ganger skal du satse med hjertet og ikke bare hjernen. Man kan ikke bruke kalkulatoren på alt her i livet, og Amerikalinjen kommer til å bli et fantastisk hotell, sier Silseth.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Opptatt av billige flybilletter? Hør siste episode av Finansredaksjonen!


Elsk, hat og billige flybilletter, med Janne Johannessen, Terje Erikstad og Thor Chr. Jensen.

– De greiene her er bare helt sykehus! DN tok en runde med hotellinvestor Petter Stordalen som snart omringer Oslo S med hoteller
02:34
Publisert: