Mandag kveld ble virksomheten i det nordiske reiseselskapet Ving reddet – under ett døgn etter at morselskapet Thomas Cook hadde gått konkurs.

Takket være en avtale med konkursforvalteren i Thomas Cook, banker og andre kreditorer kan Ving Norge ønske kundene velkommen tilbake. Alle som hadde bestilt ferie med avreise fra tirsdag morgen kommer seg av gårde – og reisen er intakt.

Med ett unntak.

Ving Norge selger hvert år tusenvis av «fotballreiser» for nordmenn enten med chartret fly – eller rutefly – og billetter til fotballkamper i utlandet. Spesielt er slike reiser til de britiske øyer veldig populære. Reisene arrangeres i samarbeid med søsterselskapet Thomas Cook Sports – en del av konsernet som er rammet av konkursen.

Fotballkamper i spill

På forespørsel til Ving Norge-sjef Christian Grønli er det uvisst om reisene går som planlagt.

– Det holder vi på å skaffe en oversikt over, sier Grønli.

Reisene blir enten gjennomført med et chartret fly fra Enter Air – eller rutefly – og med tre eller fem netters opphold på hotell. I tillegg er billetter til fotballkampene en del av totalprisen. Disse billettene er kjøpt inn av Thomas Cook sentralt, og Grønli kan ikke si om billettene går inn i konkursboet, eller om den nordiske virksomheten kan få ut billettene til sine kunder.

– Jeg håper vi får en avklaring innen kort tid, og at det er en positiv nyhet til kundene våre. Akkurat nå er det uavklart, sier Grønli.

12.000 kroner for en helg

Ving har hver uke om vinteren chartret fly til Storbritannia – hvert fly kan ta med cirka 180 passasjerer – og for eksempel har pakkereiser til Manchester Uniteds hjemmekamper vokst i popularitet etter at Ole Gunnar Solskjær ble manager i fjor. Samtlige pakker til Manchester United og Manchester City denne vinteren er utsolgt. Også andre klubber er utsolgt.

Derimot er det fortsatt noen ledige reiser til andre engelske storlag, som en hjemmekamp med Liverpool FC i slutten av oktober. Tre netter på hotell og billetter til kampen går for snaut 12.000 kroner.

Men det gjenstår å se at ikke konkursboet sluker billetten til fotballkampen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.