– Det er lavmål at vi ikke har fått noe info fra Ving.

Det sier Sølvi Tørset (60), som skulle vært med Thomas Cook-flyvningen fra Gardermoen til Aktion i Hellas klokken 07.20 mandag morgen.

Overfor DN forteller Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving, at de begynte å informere berørte kunder om Thomas Cook-konkursen «i dag tidlig».

Informasjonssjefen sier hun ikke har en fullstendig oversikt over akkurat når de forskjellige meldingene gikk ut, men opplyser at berørte kunder ble kontaktet på SMS.

«Forstår skuffelsen»

Sammen med en venninne hadde Tørset bestilt chartertur til Vest-Hellas gjennom Ving. Etter å ha ankommet Oslo fra Molde søndag kveld, overnattet Tørset på et hotell i nærheten av Gardermoen natt til mandag. Den første informasjonen hun fikk om Thomas Cook-konkursen var i Ving-skranken klokken 05.30 i mandag morgen.

Klokken 10.15 hevder Tørset at hun ennå ikke fått noe mer informasjon fra Ving, hverken på epost eller tekstmelding. Flyvningen ble kansellert da nyheten om konkursen kom tidlig mandag morgen.

Nå sitter hun og venninnen på Gardermoen og prøver å finne en ny chartertur til Hellas, da begge har tatt seg fri fra jobb for å dra på ferie.

Røhr-Staff i Ving sier til DN at hun forstår kundenes skuffelse, og legger til at de har jobbet på spreng i hele natt i håp om å komme til en løsning.

– Vi jobber med å finne en løsning, og har all mulig forståelse for at de som skulle reise i dag er skuffet og frustrerte, sier hun.

Kastes ikke på gaten

Tørset og venninnen er imidlertid ikke de eneste som blir rammet av Thomas Cook-konkursen.

På Rhodos sitter en familie på seks fra Skarnes i Hedmark.

– Vi reiste heldigvis fra Norge søndag morgen, og alt gikk som normalt. Vi visste ingenting før vi sjekket nyhetene her nede, sier Tina Nguyen Barkbu.

Flyet fra Gardermoen tidlig søndag var det siste med Thomas Cook, i hvert fall i denne omgang. Alle avganger fra mandag er kansellert.

Barkbu forteller at selvsagt ble litt urolige, både med tanke på hotellet og hjemreisen. På et informasjonsmøte på Vings Sunwing-hotell mandag morgen var beskjeden om at det foreløpig er «business as usual»

Ekteparet Tina Nguyen Barkbu og Erlend Bjørnson Barkbu på Rhodos. Barna Martin (11), Håkon (7), Henrik (4) og Viktor (3).
Ekteparet Tina Nguyen Barkbu og Erlend Bjørnson Barkbu på Rhodos. Barna Martin (11), Håkon (7), Henrik (4) og Viktor (3). (Foto: Privat)

På møtet fikk de Ving-reisende beskjed om at alt foreløpig går som planlagt. Når det gjelder hjemreisen på søndag, er alt mer usikkert. Det ble informert om at gjestene uansett er dekket av Reisegarantifondet.

– Det var jo en lettelse at vi beholder hotellet. Vi tar det nå som det kommer, vi kan uansett ikke styre dette, sier hun.

Endelig ferie

Familieferien på Rhodos med «all inclusive» er lenge planlagt.

– Vi har en etterlengtet ferie etter å ha jobbet knallhardt med en nystartet bedrift, sier Tina Nguyen Barkbu.

Bergenskvinnen er hotellsjef for Slobrua Gjestegård i Sør-Odal i Hedmark, som åpnet dørene for rundt et år siden.

Mannen Erlend Bjørnson Barkbu er leder for Høyre i Sør-Odal. Han sier familie og venner har stilt opp mye denne høsten, og at familien nå skal nyte en uke sammen i solen.

– Ferien er et mye etterlengtet utpust etter valgkampen, sier han.

De fire guttene ser ikke mørkt på om ferien blir forlenget noen dager, mens mor og far håper det ordner seg med fly hjem til helgen.

– Vi håper at ferien blir omtrent så lang som planlagt, sier Erlend Barkbu.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.