Da DN spurte administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice om hva som er status for hotellkjedens pandemiforsikring, svarte han på sms: «Uenighet om dette med vårt forsikringsselskap. derav ingen utbetaling. Dette kommer nok til å ta tid er vår vurdering».

Onsdag morgen bekrefter han overfor Dagens Næringsliv opplysningene som fremkommer i den danske avisen Børsen om at avtalen er inngått med forsikringsselskapet Codan.

Codan er heleid av RSA Insurance Group, et av verdens største forsikringsselskap med hovedbase i London. Codan i Norge og Danmark er sammen med Trygg-Hansa i Sverige Skandinavias største forsikringsselskap.

Full krangel

Torgeir Silseth i Nordic Choice forklarer at polisen hos Codan dekker både egne hoteller og franchisehoteller tilknyttet kjeden.

– Vi har nå fremmet en rekke krav på vegne av hotellene og er i en diskusjon om dekningen. Det er masse frem og tilbake, og vi har ikke kommet noen vei, sier han til DN.

Petter A. Stordalens hotellkjede har tegnet pandemiforsikring med det danske forsikringsselskapet Codan, men har så langt ikke fått en krone. Her sammen med Nordic Choice Hotels-sjef, Torgeir Silseth.
Petter A. Stordalens hotellkjede har tegnet pandemiforsikring med det danske forsikringsselskapet Codan, men har så langt ikke fått en krone. Her sammen med Nordic Choice Hotels-sjef, Torgeir Silseth. (Foto: Mikaela Berg)

– Derfor har vi nå vi levert en stevning på en av sakene for i første omgang å få et rettslig grunnlag for vår tolkning av avtalen. Den ble levert på vegne av ett av våre hoteller for to dager siden, sier Silseth.

– Står det i forsikringen at den dekker tap ved en pandemi lik den vi er inne i nå?

– Ordet som brukes i forsikringen er epidemi, og det vises også til myndighetsinngrep i forbindelse med epidemi. Kjernen er at vi mener forsikringen skal dekke tap, men det er noen begrensninger her. Det vi har sagt er at vi er ganske trygge på at vi har en forsikring som spesifikt dekker tap i forbindelse med nettopp en slik situasjon vi har nå, men omfanget og størrelsen og avkorting og slike ting, det er jo komplisert forsikringsjus. Vår første målsetning er å få slått fast at vi faktisk har slik dekning, og så blir det en diskusjon videre for enkelthotellene som er berørt om tolkning i ordlyden i forsikringsavtalen, sier Silseth.

Uklart hvor store kravene blir

– Det er Choice som velger å ta ut en stevning og det er helt fair og greit, sier advokat Morten Hesselberg-Meyer i Codan Forsikring til DN.

Han er fagansvarlig for ansvar og juridisk i Codan.

– Vi har ulik oppfatning av hva avtalen omfatter, utover det kommer ikke jeg eller andre i Codan til å kommentere saken, sier Hesselberg-Meyer.

En epidemi, som altså er ordet som brukes i forsikringsavtalen mellom Codan og Nordic Choice, er et sykdomsutbrudd som er begrenset geografisk eller i enkelte folkegrupper. En pandemi er et utbrudd som rammer svært mange og sprer seg over store deler av verden.

– Det viktigste nå er at den forsikringen vi har dekker den situasjonen vi er oppe i, og det regner jeg med at vi får til. Så blir det gjennomgang av hvert enkelt krav, og det er fortsatt litt åpent hvor store kravene vil bli, sier Torgeir Silseth.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.