Yunlin Zhan (50) kom til Norge for nær 30 år siden og startet i oppvasken i en restaurant. Nå eier han både et hotell (Verdandi), apotek og butikker i Oslo, Bergen og Tromsø samt guider kinesiske turister.

Da DN snakket med ham for halvannet år siden, anslo han at 70 prosent av 2017-inntektene på 123 millioner kroner kom fra kinesiske turister.

Utfordrende år

Yunlin Zhan vil helst svare på spørsmål fra DN på epost og skriver at «Hotel Verdandi vil ikke påvirkes i noen særlig grad så lenge virusutbruddet ikke blir en global epidemi, siden kinesiske turister utgjør en liten andel av våre overnattingsgjester».

For butikkene hans er ikke utsiktene like lyse.

«Situasjonen er derimot en annen for våre butikker i Oslo og Bergen, vår restaurant og de forskjellige sightseeingaktivitetene vi tilbyr. Kinesiske turister har allerede blitt ilagt et reiseforbud av kinesiske myndigheter, og får man ikke kontroll på virusutbruddet innen rimelig tid så har vi åpenbart et krevende år i vente», skriver han.

«Dette eventuelle utfallet forbereder vi oss på med å øke ressursbruken på vår eksportvirksomhet av kosttilskudd samtidig som vi setter enkelte planlagte prosjekter innen turisme på vent», legger han til.

Delt ut 100.000 munnbind

Yunlin Zhan skriver videre at han ønsker å nevne dugnadsånden som har oppstått etter virusutbruddet.

Over 4000 Starbucks-filialer er coronastengt – slik rammes utenlandske bedrifter i Kina
Starbucks, Wework, Facebook, Apple, Nissan og Walt Disney er alle berørt av coronaviruset som sprer seg i Kina og resten av verden.
00:35
Publisert:

«Per nå er det mangel på verneutstyr i Kina, og hver eneste dag hører jeg om kinesere bosatt utenfor Kina som leter etter slikt utstyr i håp om å være til hjelp. Til nå har vi kjøpt cirka 100.000 munnbind som gis bort til befolkningen. I tillegg foregår det diverse pengeinnsamlinger, skriver han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Til nå har vi kjøpt cirka 100.000 munnbind som gis bort til befolkningen
Yunlin Zhan