– Vi merker en tydelig endring i nordmenns reiselyst til USA, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Den årlige spørreundersøkelsen Ticket Sifo, som kartlegger nordmenns feriereisemønster, viser at 14 prosent av de spurte er blitt påvirket av presidentvalget og sier det er uaktuelt for dem å reise til USA så lenge Trump er president.

– Vi ser det samme i våre bestillinger. Den første måneden etter valget, var nedgangen på over 30 prosent. Det er ikke like dramatisk nå, men for perioden fra innsettelsen 20. januar og frem til 20. mars, er nedgangen i antall bestillinger til USA på 12 prosent, sier hun.

Velger trygt

Spørreundersøkelsen viser at nordmenn reiser på stadig flere utenlandsturer, men vi velger andre feriedestinasjoner enn før. Trygge land som Thailand, Portugal og Bulgaria seiler oppover ti-på-topp-listen, mens Tyrkia raser videre nedover og er nå helt ute av topplisten. 

– Nordmenn reiser stadig mer, og i sommer er det reiser østover samt trygge klassikere omkring Middelhavet som gjelder. Land som Thailand, Hellas, Spania og Kroatia er sommerens vinnere, mens Tyrkia fortsetter å tape, sier Wolff Andresen.

Thailand er blant sommerens ferievinnere mens Tyrkia er den store taperen, ifølge Ticket feriereisers årlige reiseundersøkelse.
Thailand er blant sommerens ferievinnere mens Tyrkia er den store taperen, ifølge Ticket feriereisers årlige reiseundersøkelse. (Foto: neotakezo/Getty Images/iStockphoto)

Ifjor sa 31 prosent av de spurte at urolighetene i verden påvirket deres reisemønster. I år sier 45 prosent det samme.

Spania på topp

Ifølge Ticket er Spania på topp som ifjor med en økning i bestillingene på 22 prosent foran sommeren. Hellas holder andreplassen, også det som ifjor, mens Thailand er på tredje etter en økning på 108 prosent.

Antall bestillinger av reiser til Portugal har økt med hele 140 prosent mens Kroatia øker med 18 prosent. Ticket mener lavprislandet Bulgaria er årets overraskelse med fem ganger så mange bestillinger som Tyrkia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her skal det bygges tusenvis av boliger
Området Gjersrud-Stensrud på Klemetsrud i Oslo kan få så mange som 25 000 nye innbyggere. Området ligger inntil E6 sørover ut av Oslo.
01:26
Publisert: