I sommer satte utlendinger overnattingsrekord med 6,6 millioner overnattinger på norske hoteller. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Både norske og utenlandske overnattinger økte i sommermånedene, men det var de utenlandske gjestene som hadde den største prosentvise veksten. I alt er det registrert 18,5 millioner hotelldøgn fra mai til og med august. Én av tre gjester var utenlandske, viser tallene.

Siden 2015 har antall norske gjester økt med syv prosent, mens tallet på utenlandske gjester har økt med 26 prosent.

Tyske turister sto 1,5 millioner, eller nesten en fjerdedel, av overnattingene i sommer, mens nederlendere kommer på annenplass.

En annen nasjon det er verdt å merke seg, er Kina, ifølge SSB. Antall kinesere som overnatter på hotell i Norge, har økt med 53 prosent siden 2015. Også antall amerikanske overnattinger er mer enn doblet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.