Tallene kommer fra Statistisk sentralbyrå (SSB) og omtales i Bergens Tidende. Sammenligner man de tre siste årene, har det vært et tydelig byks i 2017. I 2015 sto kinesere for 11.354 overnattinger og i 2016 var tallet på 16.722 i januar, februar og mars.

– Kina kan bli ett av våre største utenlandsmarkeder, sier direktør for Bergen Reiselivslag og president i NHO Reiseliv, Ole Warberg.

En stadig økende kinesisk middelklasse og den nylige oppmykningen i forholdet mellom Norge og Kina nevnes som mulige årsaker. Forholdet mellom Norge og Kina skar seg etter at Liu Xiaobo fikk fredsprisen i 2010, noe turistnæringen fikk merke.

– Det ble vanskeligere å presentere Norge som reisemål og å promotere turer hit, sier Warberg.

I desember i fjor kunngjorde regjeringen at forholdet mellom landene normaliseres etter seks år uten politisk kontakt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: