Totalt ble det registrert 6,6 millioner overnattinger i juli, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Det var nesten 300.000 flere registrerte overnattinger på hoteller, hytter, campingplasser og vandrerhjem i juli i år enn i juli i fjor.

Overnattinger fra nordmenn økte med 3,2 prosent, mens overnattinger fra utenlandske turister økte med 7,1 prosent.

Amerikanere, tyskere og svensker bidro mest til økningen i utenlandske overnattinger.

Campingplasser er populært

På hoteller var det 3,4 millioner overnattinger i juli, en økning på 6 prosent mot samme måned i 2018. Antall overnattinger med ferie og fritid som formål, økte med 7,5 prosent.

Økningen var aller størst i Oslo og Vestfold.

Det var også en kraftig økning i campingovernattinger. Det var 2,7 millioner overnattinger i juli. Det er 100.000 flere enn i fjor.

Dette er det høyeste antallet overnattinger registrert på campingplasser siden 2009.

Nedgang i teltovernattinger

Overnatting i bobil og campinghytter økte, mens overnattinger i telt og campingvogner falt kraftig. Blant fylkene var det særlig Sogn og Fjordane og Telemark som bidro til økningen i bobilovernattinger.

På hoteller har det vært en økning i overnattinger på 3,5 prosent, mens oppgangen for campingplasser har økt 16 prosent.

For hyttegrender har overnattingstallene falt med 7,8 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.