Etter vel 16 år som direktør hos den japanske turoperatøren Tumlare, hvorav de siste seks som sjef for operasjonene i hele Europa, ble Vibeke Raddum (49) høsten 2017 hentet inn for å lede Asmund Haares hotellkjede First Hotels.

Nå er hun blitt arbeidsledig.

Vakkert ekteskap?

Da Raddum ble intervjuet i DN i juli 2017, fortalte hun at hun bokstavelig talt vokste opp på hotell med begge foreldrene ansatt på Sunnfjord Hotell i Førde.

– Her hadde jeg mine første sommerjobber. Jeg tok til og med mine første skritt på Brakanes Hotel i Ulvik, så hotell har definitivt fulgt meg hele livet, sa hun.

Men så, i oktober i fjor, kom nyheten om at First Hotels slår seg sammen med selskapet Belvar, som blant annet står bak Moxy-hotellet på Hellerudsletta utenfor Oslo. Med Maribel, som betyr vakkert ekteskap, som nytt navn – og med Asmund Haare, Rune Firing og Mads Jacobsen som jevnbyrdige aksjonærer, var dagene talte for Vibeke Raddum. Mads Jacobsen har nå tatt over som ny administrerende direktør – og Raddum er ute.

Åpen for tilbud

– Det ligger ikke noen konflikt bak dette, så det er udramatisk. Når to selskaper skal forsøke å finne en ny vei sammen med nye måter å gjøre ting på, var vi enige om at det var riktig for meg å gjøre noe annet, sier Raddum.

– Men det er klart; det ble et kort opphold i First Hotels og jeg skulle gjerne vært der lenger.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg er absolutt åpen for nye tilbud. Hotell har gitt mersmak og jeg kunne godt tenke meg å jobbe i en større struktur. Jeg har jo jobbet i mange deler av verdikjeden i reiselivet. Det å forstå den kjeden har stor verdi, for å si det sånn. Og den tiden jeg fikk i First Hotels var en god skole å gå i. Jeg lærte masse, sier hun.

Mads Jacobsen skriver i en SMS til DN at «i løpet av de halvannet årene Vibeke har vært hos oss, har hun hun hele tiden vist et sterkt engasjement for First Hotels og jobbet helhjertet for å fremme vår posisjon i Skandinavia. Jeg vil selv ta over Vibekes oppgaver med målsetning om å øke salget fra egne kanaler vesentlig den kommende tiden, samt styrke brand- og porteføljebyggingen vår».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rune Kristiansen (56) var best i verden. Så døde sporten ut. Klarer han en siste stavsalto?
03:25
Publisert: