Tirsdag har tilsynet med Viking Sky dreid seg om skipets maskineri og logger knyttet til alarmene som gikk før og etter hendelsen i Hustadvika lørdag ettermiddag.

Det skriver Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding.

Direktoratet jobber nå også med å avdekke om hendelsen med Viking Sky teknisk eller operasjonelt kan få betydning for andre fartøy.

– Etter ulykken i 2007 med ankerhåndteringsskipet Bourbon Dolphin gikk vi etter kort tid ut med en foreløpig sikkerhetstilråding basert på de opplysningene vi etter hvert fikk. Skulle vi få informasjon i den gjennomgangen som nå pågår, som vi mistenker kan berøre andre skip skal en ikke være i tvil om at vi kommer til å informere raskt om dette og eventuelt anbefale midlertidige tiltak, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad i meldingen.

Vil flytte skipet

Direktoratet fikk tirsdag melding om at Viking Sky-rederiet vil ha skipet til et verksted i Kristiansund så de kan begynne å reparere skader på fartøyet.

– Vi er forberedt på å samarbeide med rederiet og andre relevante instanser om å finne løsninger for dette, sier Alvestad.

Hvilke krav som vil bli stilt for å forflytte skipet vil bli avklart så raskt som mulig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.