– Selv om jeg er trist over konkursen til Thomas Cook Group og alle dens ansatte og lojale kunder i mange land, ligger mitt ansvar her i Norden og for Vinggruppens fortsatte reise. Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet med støtte fra våre banker, långivere og garantister, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden i en pressemelding.

Etter at Ving Norden var ferdige i møter mandag ettermiddag, ble pressemelding sendt ut mandag kveld. Bakgrunnen er at eierselskapet Thomas Cook Group begjærte seg konkurs mandag morgen, og siden da har både fly og reisende blitt igjen på bakken.

Vings informasjonssjef i Norge, Siri Røhr-Staff, sier til DN ved 20.30-tiden mandag kveld at ledelsen har jobbet på høytrykk hele mandag for å videreføre driften. Hun kan ikke svare på hvem som skal eie selskapet og drive det videre.

– Det kan vi ikke si noe om nå. Det vil komme mer informasjon tirsdag.

– Men hvordan kan Ving drive videre når eieren har meldt seg konkurs?

– Det må vi komme tilbake til tirsdag. Vi er en separat juridisk enhet og derfor har det vært mulig å få til dette. Nå er vi utrolig glad for at vi kan få kundene av gårde på ferie, sier Røhr-Staff.

Store markedsandeler

Thomas Cook-eide Ving er Norges største charteroperatør med en markedsandel på 40 prosent. 403.000 norske passasjerer reiste med selskapet i 2018. Omsetningen i Ving Norge var på vel 3,4 milliarder kroner med et overskudd før skatt på 155 millioner kroner.

Som følge av konkursmeldingen har alle flyavganger med Vinggruppens egne flyselskap vært innstilt mandag 23. september, og Ving stoppet salget av nye reiser.

Det har pågått et intensivt arbeid mandag for å få det lokale flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, registrert i Danmark, tilbake i luften og dermed i normal drift.

Dette er et flyselskap med driftstillatelse i Danmark, og det er gjennom dette selskapet flyvningene til og fra Norden skal gjennomføres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.